Žmogus iš didžiosios Ž

Projekto trukmė: 2018 05 01–2018 09 30

Projekto pristatymas
Vaikai savo aplinkoje labai dažnai girdi posakį – Žmogus iš didžiosios raidės. Po šio posakio seka įvairiausių pavyzdžių apie į istoriją įėjusias asmenybes, pokyčius pasaulyje padariusius asmenis. Susiformuoja nuomonė, kad vaikas negali būti didis, jei nepadarė kažko įsimintino. Atsiliepdamas į šią aktualiją, Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius inicijuoja projektą „Žmogus iš didžiosios Ž”, skirtą Panevėžio miesto jaunesniojo mokyklinio amžiaus vaikams, kiekvieną vasarą bibliotekoje ieškantiems įdomių veiklų, o šią vasarą suteiks galimybę kiekvienam pasijausti Žmogumi iš didžiosios Ž.

Projekto metu planuojamos veiklos
Birželio–liepos mėnesiais didžiausios Panevėžio vaikų bibliotekos Panevėžio mieste vaikai bus ugdomi edukaciniuose kūrybiškumo lavinimo užsiėmimuose. Vaikai išsirinks labiausiai tinkančius žaidimus ir knygas, kurios bus patalpintos į „Ž” raidę ir bus mokomi pasitelkiant savo fantaziją kurti kryžiažodžius, žaidimus, legendas bei mitus. Už kūrybiškumą vaikai bus apdovanoti projekto baigiamajame renginyje.

Numatomas projekto rezultatas
Projekto „Žmogus iš didžiosios Ž“ tikslas – didžiausioje bibliotekoje Panevėžio mieste užtikrinti vasarą vaikų užimtumą prasminga veikla, pasiūlant jiems kokybiškas kūrybiškumą per skaitymą ugdančias paslaugas.

Uždaviniai:
• supažindinti vaikus su objektų konstravimo pagrindais, darbų sauga, lavinti erdvinį mąstymą vykdant vaikų pažinimą ir kūrybiškumą skatinančias veiklas;
• sudaryti sąlygas jaunųjų skaitytojų-savanorių, dalyvavusių praėjusių vasarų užsiėmimų veiklose, kūrybinei veiklai – kai bendraamžis jaunesniam padeda piešti, lipdyti, kurti, konstruoti, karpyti, kartu žaidžia, seka pasakas ir istorijas ir pan.

Atsakingas asmuo Panevėžio apskrities G.Petkevičaitės-Bitės bibliotekoje
Greta Ratkutė, Vaikų literatūros skyriaus vadovė,
el. p. greta.ratkute@pavb.lt, tel. (8 45) 43 56 77

Projektą finansuoja
Panevėžio miesto savivaldybė