Aukštaitijos ETNO kilimas

Projekto trukmė: 2018 02 01–2018 12 20

Projekto pristatymas
Inovatyvia skaitmenine technologija siekiama sudominti Panevėžio regiono jaunesniojo ir vidutinio mokyklinio amžiaus vaikus savo krašto ETNO paveldu ir spręsti Panevėžio regiono vaikų užimtumo problemą bibliotekose, bendrojo lavinimo mokyklose ir už jų ribų. Bibliotekų ir mokyklų specialistus – supažindinti su inovatyvių paslaugų kūrimu, jų pritaikymu dirbant su vaikais, praplėsti jų kompetenciją ir gebėjimus.

Projekto metu planuojamos veiklos
Kūrybinių industrijų atstovai tęs mobilios aplikacijos kūrimą, kilimo iliustracijas, įgarsins padavimus, sukurs vietos nustatymo ir prieinamumo programą;
6 Projekte dalyvaujančios bibliotekos savarankiškai rengs edukacines programas vaikams;
3 Projekte dalyvaujančios mokyklos savo įstaigose pristatys ETNO kilimą, ves edukacijas;
Projekto pareiškėjo kultūros renginių organizatorius Virginijus Benašas parengs edukaciją apie Panevėžio regione esantį ETNO objektą.

Projekto rezultatas
Bendradarbiaujant su Panevėžio miesto kraštotyros muziejaus specialistais, dailininku ir mobilių aplikacijų kūrėjais bus patobulinta inovatyvi priemonė – interaktyvus ETNO kilimas su Aukštaitijos krašto mitologiniais objektais. Per 1000 vaikų inovatyviais būdais susipažinus su Aukštaitijos krašto ETNO kultūra. Bus apmokyta 50 specialistų.

Panaudojant sukurtą interaktyvų ETNO kilimą parengtos ir vykdomos edukacinės programos, jomis dalinamasi su projekte dalyvaujančiomis bibliotekomis ir mokyklomis.

Projektu sukurta interaktyvi edukacinė priemonė kartu su regiono Vaikų literatūros skyrių specialistais pristatoma tokiuose masiniuose renginiuose, kaip Vilniaus knygų mugė, „Expo Aukštaitija“, Mokyklų mugė.

Atsakingas asmuo Panevėžio apskrities G.Petkevičaitės-Bitės bibliotekoje
Greta Ratkutė, Vaikų literatūros skyriaus vadovė, tel. 8 643 049 29, el. p. greta.ratkute@pavb.lt

Projektą finansuoja
LTK_Logotipas