Sveikos mitybos paskaitos ir užsiėmimas

Vaizdas be pavadinimo
Data:2023-05-29
Laikas:10:00
Vieta:Kelios vietos (žr. renginio aprašyme)

Kokia mityba yra sveika? Kaip organizmą veikia cukrus ar druska? Kaip teisingai gerti vandenį? Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje gegužės mėnesį vyks trys specialistų vedamos paskaitos apie sveiką mitybą, o Panevėžio darbo rinkos mokymų centre – sveiko maisto gaminimo užsiėmimas.

Gegužės 15 d. 10 val. Menų skaitykloje – paskaita „Sveikos mitybos samprata. Maistinės medžiagos, nauda organizmui. Sveikos mitybos piramidė. Rakto skylutės simbolis. Ekologiškas produktas“. Leidinių paroda „Menas gyventi sveikai”.

Gegužės 17 d. 10 val. Panevėžio darbo rinkos mokymų centre (J. Basanavičiaus g. 23A) vyks sveikatai palankaus maisto gaminimo užsiėmimas. Dalyviai sužinos apie sveikatai palankaus maisto gaminimo ypatumus, apie maistines savybes tausojančius patiekalų gamybos būdus ir techninius sprendimus, estetiškus maisto patiekimo principus.

Į maisto gaminimo užsiėmimą būtina registracija tel. +370 687 55 901.

Gegužės 22 d. 10 val. konferencijų salėje – „Riebalų rūšys. Cukraus ir druskos poveikis organizmui. Etikečių skaitymas“. Leidinių paroda „Nauda ar žala?”

Gegužės 29 d. 10 val. konferencijų salėje – „Organizmui būtini vitaminai. Vandens gėrimo taisyklės“. Leidinių paroda „Vitaminų jėga”.

Renginiuose dalyvaus bibliotekos Senjorų klubo nariai. Kviečiamas lankytis kiekvienas šia tema susidomėjęs.

Susitikimus ves Panevėžio miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro dietologė Deimantė Garšvinskė, specialistai.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.