Bibliotekoje – muzikinė kelionė po Europą ir laikmečius

Vaizdas be pavadinimo
Data:2023-05-19
Laikas:16:00
Vieta:I a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Gegužės 19 d. 16 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekoje vėl skambės muzika. I a. erdvėse – Armino Abukausko (fortepijonas) ir Kornelijaus Bružo (tenoras) koncertas „Pavasarinė kelionė“.

Kaip sako Arminas, koncertas – šilta, šviesi ir jauki kelionė po įvairių laikmečių Europą. Muzikos garsais atlikėjai nukels į Prancūziją, Italiją, Vokietiją, Angliją. Neapeisime ir Lietuvos. Pasisvečiuosime baroko, klasicizmo, romantizmo epochose.

Armino ir Kornelijaus duetas susibūrė neseniai, vos prieš porą mėnesių, tačiau jau spėjo pasirodyti tarptautiniame konkurse, kur sulaukė komplimentų dėl gražaus bendradarbiavimo scenoje, muzikalumo, garso valdymo, muzikos turinio suvokimo ir pateikimo.

K. Bružas pažintį su muzika pradėjo Pasvalio muzikos mokykloje. Nuo dešimtos klasės mokėsi Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijoje. Dabar studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) prof. Deivido Staponkaus klasėje. Balandžio mėnesį dalyvavo tarptautiniame Mykolo Kleopo Oginskio vokalistų konkurse Rietave, kur buvo apdovanotas II laipsnio laureato diplomu. Koncertuoja Lietuvoje kaip solistas ir duetų narys.

A. Abukauskas muzikinį kelią pradėjo Panevėžio Vytauto Mikalausko menų gimnazijoje, dabar studijuoja LMTA prof. Jurgio Karnavičiaus klasėje. Pastaraisiais metais tapo penkių respublikinių, šešių tarptautinių konkursų Lietuvoje, Prancūzijoje bei Kazachstane laureatu. Koncertuoja su skirtingais kameriniais ansambliais, o nuo šių metų – ir kaip koncertmeisteris. Šio dalyko LMTA mokosi pas prof. Nijolę Ralytę. 

Koncertas „Pavasarinė kelionė“ – bibliotekos projekto „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje“ dalis. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.

LKT_Logotipas 

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.