Mobilografijos parodoje – apie visur pastebimą vandens grožį

Vaizdas be pavadinimo
Data:2023-02-21
Laikas:14:00
Vieta:I a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Vasario 6 d. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos I a. erdvėse pradeda veikti Stanislavos Juozapaitytės mobilografijos paroda „Vandens virsmas“. Vasario 21 d. 14 val. kviečiame į susitikimą su parodos autore.

S. Juozapaitytė fotografuoja gamtą fotoaparatu ir mobiliuoju telefonu jau kelerius metus, Trečiojo amžiaus universiteto Panevėžio fakulteto „Mobilografijos rato“ (vadovė Rima Šeibokienė) užsiėmimus lanko antrus metus. Dalyvauja grupinėse parodose. „Vandens virsmas“ – pirmoji personalinė S. Juozapaitytės paroda.

 Fotomenininkės, mobilografijos mokytojos, Trečiojo amžiaus universiteto Panevėžio fakulteto „Mobilografijos ratas“ kuratorės Mildos Butkevičiūtės pamokos padeda tobulėti, gilinti žinias, bendrauti ir dar labiau mėgautis gyvenimu fotografuojant, dalinantis kūryba su žiūrovais bei universiteto draugais, artimaisiais.

Stanislava teigia, kad „vanduo neturi skonio, kvapo, spalvos, bet yra gyvas, tai – gamtos unikalumas ir grožis. Vanduo ir ledas bėgioja vienas paskui kitą ratu. O tai mane žavi ir skatina pastebėti tą grožį visur, net ir vandens lašelyje“. 

Parodos autorė įsitikinusi, jog „lašas vandens, jei jis galėtų užrašyti savo istoriją, mums papasakotų ir atsakytų į daug klausimų apie visatą“. 

Paroda veiks iki vasario 27 d.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.