Jaunimo diskusija — „Ką galiu padaryti savo krašte‟ Pasvalio bibliotekoje

pasvalys-jaunimas

Vakar bibliotekos Atvirame Jaunimo centre (IV a.) vyko jaunimo diskusija — „Ką galiu padaryti savo krašte‟. Jaunimo diskusijos atmosferą prižiūrėjo ir teigiamomis emocijomis „apipylė“ DJ20. Renginyje dalyvavo jaunuoliai iš Pumpėnų, Pasvalio, Joniškėlio ir Vaškų mokymo įstaigų.

Susirinkusius svečius pasveikino Pasvalio rajono meras Gintautas Gegužinskas. Pabrėždamas jauno žmogaus svarbą, meras paskatino svečius įsitraukti į Pasvalio miesto ir rajono veiklas, diskusijas, nebijoti dalintis idėjomis ir prisidėti prie to, kad šiame krašte gyventi būtų dar geriau, nes tai yra svarbiausia.

Moksleiviai įsitaisę ant spalvingų sėdmaišių ir kėdžių įdėmiai klausėsi jaunimo reikalų koordinatoriaus, Žygimanto Matulo, apie būdus, kurių pagalba jaunuoliai gali įgyvendinti savo idėjas bei sulaukti finansinės paramos ne tik rašant projektus, bet ir naudojantis Pasvalio rajono savivaldybės teikiamomis paslaugomis. Įkvėpinančiais pavyzdžiais ir patarimais pasidalinęs organizatorius perdavė estafetę viešosios įstaigos „Socialinė iniciatyva“ direktorei Viktorijai Gaspariūnaitei. Skatinant jaunimo savanorišką tarnybą buvo pristatytos savanorystės rūšis, galimybės ir naudos ateičiai. Savanorystės veiklomis galima prasmingai papildyti gyvenimo aprašymą bei gauti papildomų balų stojant į aukštąją mokyklą.

Po pristatymo įvyko diskusija, kurios metu jaunimas buvo suskirstytas į grupeles, siekiant suteikti galimybę jaunimui išreikšti savo nuomonę apie Pasvalio rajone matomus pliusus, problemas, trūkstamas veiklas, aktualius projektus ir netgi pasidalinti savo idėjomis. Diskusijos metu gauta informacija suguls į naują vietos plėtros strategiją, kuri startuos nuo 2024 metų.

Tikimės, kad ši diskusija įkvėpė susirinkusį jaunimą imtis iniciatyvos įgyvendinti savo idėjas arba skirti tam tikrą kiekį savo laiko savanorystei, taip gerinant Pasvalio rajono gerovę.

Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos informacija