Edukacijos „Eglė žalčių karalienė“ pristatymas ugdymo specialistams

Piešinys, kuriame Eglė su vaikais stovi prie putotos jūros
Data:2023-01-24
Laikas:13:30
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Sausio 24 d., Tarptautinę edukacijos dieną, Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos edukatoriai organizuoja multisensorinių pasakojimų edukacijos „Eglė, žalčių karalienė“ praktinį pristatymą ugdymo specialistams. Tai edukacija apie laimę, meilę, išdavystę ir nesupratimą tų, kurie kitokie negu mes.

Pristatymai vyks bibliotekos konferencijų salėje 13.30 val. ir 15.00 val.

Edukacija skirta supažindinti ir sudominti viena garsiausių lietuvių liaudies pasakų „Eglė, žalčių karalienė“ ir pasakojimo meno (storytelling) metodu. Pasakojimas praturtintas judriais žaidimais, įvairiais sensoriniais pojūčiais, padedančiais geriau įsigyventi į pasakojimą, bei  muzikos ir poezijos elementais. Derinant skirtingas meno rūšis lavinamas estetinis pojūtis, vaizduotė. Demonstruojant liaudies buities įrankius gilinamos etnokultūrinės žinios, domėjimasis lietuvių liaudies kultūra, o refleksijos klausimai paruošti taip, kad skatintų socialinį sąmoningumą.

Multisensorinis pasakojimas, taikant skirtingus metodus, yra skirtas 4–6, 7–9 ir 10–12 klasių moksleiviams ir suaugusiems.

Edukacinės programos temos  – etnokultūra, literatūra, bet galima rasti ir kitų potemių. Edukacija siejasi su lietuvių liaudies kultūra, etnokultūra, mitologija, pasakomis.  Norime atkreipti mokytojų dėmesį apie sąsajas su bendrosiomis programomis: lietuvių kalbos pamokose šią edukaciją galima sieti su tautosaka, jos atspindžiais poezijoje, istorijos pamokose – su lietuvių liaudies buitimi, muzikos pamokose – su folkloro apraiškomis moderniojoje muzikoje, gamtos pamokose – su medžių pažinimu. Etikos pamokose kalbant apie įvairias temas: laimę, meilę, nesupratimą, išdavystę ir daugelį kitų.

Dalyvių registracija į renginį baigta.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.