Didžiuojamės mūsų savanoriais, džiaugiamės abipuse nauda

Grupė moterų bibliotekos interjero fone

Savanorystė tik jaunimui? Anaiptol. Tą puikiai įrodo energingos, veiklios ir kūrybiškos bibliotekos savanorės, vadovaujančios suaugusiųjų klubams ar prisidedančios kitokia veikla, negailinčios tam laiko ir žinių.

Padėkos suaugusiesiems savanoriams popietėje bibliotekoje pagerbtos mūsų šaunios savanorės: Jūratė Baltušnikienė, vadovaujanti Bitės knygų klubui, Justina Jukonytė, moderuojanti mezgimo klubą, italų kalbos ir kultūros klubo „Bella Italia“ vadovė Aušra Bimbaitė, visapusiška pagalba edukacijose ar klubų veikloje prisidedančios Rasa Griauzdytė ir Regina Gineikienė. Taip pat bibliotekos darbuotojos angliškų pašnekesių klubo „Let’s talk“ kuratorė Virginija Švedienė ir Senjorų klubo bei visos suaugusiųjų klubų bibliotekoje veiklos kuratorė Rūta Juzėnienė.

Susitikime Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos direktorė Jurgita Bugailiškienė pastebėjo, kad savanorystė – tai veikla, teikianti abipusį džiaugsmą ir naudą. „Savanoriaudamas ne tik duodi, bet ir gauni. Randi bendraminčių, smagiai ir turiningai leidi laiką, mokydamas kitą pats išmoksti naujų dalykų, pagilini jau turimas žinias,“ – sakė direktorė. Tam pritarė savanorės – ši veikla joms atvėrė horizontus į naujas patirtis, gilesnį savęs pažinimą, motyvavo įgyti naujų kompetencijų, toliau tobulėti.

Savanorės džiaugėsi 2022 m. klubų pergalėmis, džiaugsmingomis akimirkomis, numatyta naujų tikslų 2023-iems metams. Joms įteiktos bibliotekos dovanos, linkėta įkvėpimo tolimesnėms veikloms.

Bibliotekos savanoriu gali tapti kiekvienas, sulaukęs 16 metų. Laukiame atsakingų ir iniciatyvių žmonių, norinčių išmėginti save vartotojų aptarnavimo, renginių organizavimo, komunikacijos ir kitose srityse.

Junkitės prie klubų, kuriems vadovauja ar kuruoja šaunūs savanoriai ir iniciatyvūs bibliotekos darbuotojai: