Jaunimo verslo idėjų apdovanojimai Pasvalio bibliotekoje

pasvalys-jaunimas

Atvirame jaunimo centre svečiavosi verslūs jaunuoliai! Vyko Socialinės iniciatyvos organizuoti verslo idėjų konkurso apdovanojimai. Vadovė Viktorija Gaspariūnaitė dėkojo jaunuoliams, kurie išdrįso „peržengti“ per save, dalyvavo nelengvuose mokymuose ir išsikėlė iššūkį sukurti verslo idėją bei ją pristatyti komisijai.

Idėjas vertino: Pasvalio rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorius Žygimantas Matulas, Inovacijų agentūros konsultantė-ekspertė Neringa Trinskienė, UAB „Kurana“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Razmus, verslininkas Giedrius Uždavinys bei Vietos veiklos grupės atstovės Gabrielė Kazėnienė ir Greta Gesevičienė.

Komisija lengvai jaunuolių nepaleido. Klausimais „gręžė“ iki esmės ir vertė būsimus verslininkus gerai apmąstyti – ar idėja prasminga, su kokiais iššūkiais teks susidurti. Jaunimo verslo idėjų konkursas – puiki galimybė mokytis verslumo.

Pirmoji vieta skirta Erlingos Kotrynos Eidintaitės ir Gabrielės Kripaitytės idėjai „Sugertukas“ (iškrovos, meno ir teminių užsiėmimų kambarys). Antroji – Nojaus Jarašūno „Pabėk iš kambario!“ (besikeičiančių temų pabėgimo kambarys). Trečia – Aušrinės Maselskytės „Nesuk galvos dėl dovanos“ (ranka pieštos skaitmeninės iliustracijos, logotipai ir internetinių svetainių dizainas). (Beje, Aušrinės darbai taip sužavėjo, kad ji pelnė du papildomus prizus!). Ketvirta liko Saulės Gaigalaitės idėja Pumpėnuose įrengti menų studiją „Po vienu stogu“, o penkti – Paulius Šivickas, Miglė Viskupaitytė ir Iveta Bukantytė su idėja prekiauti rinkiniais visai šeimai „Pasidaryk žvakę pats“.

Nesakyk to, ko nežinai. Ieškok problemų ir galvok, kaip jas išspręsti. Ženk pirmą žingsnį – jis taps keliu. To linkime Pasvalio jaunimui, dėkodami, kad renkasi Atvirą jaunimo centrą!

Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos informacija