Elenos Mezginaitės XI dainuojamosios poezijos festivalis-konkursas „Mano senas drauge…“

Būrys jaunuolių eina gatve, groja gitaromis, dainuoja
Data:2022-11-25
Laikas:10:00
Vieta:Panevėžio muzikinis teatras
Adresas:Nepriklausomybės aikštė 8
Panevėžys

Lapkričio 25 d. vyks išskirtinis renginys muzikos ir poezijos gerbėjams – Elenos Mezginaitės XI Lietuvos moksleivių dainuojamosios poezijos festivalis-konkursas „Mano senas drauge…“. Panevėžio muzikiniame teatre 10 val. prasidės visų dainų autorių ir atlikėjų Konkursinis koncertas, 15 val. – festivalio Laureatų koncertas.

Daugiau kaip per dešimtmetį susiformavo festivalio nuostatos, tradicijos, savitumai. Kurį laiką buvęs jaunimo festivaliu, pastaraisiais metais renginys kviečia dalyvauti kuriančius moksleivius.

Pasak šio projekto vadovo Arnoldo Simėno, pati poetė Elena Mezginaitė tarsi atrenka festivalio dalyvius, nes jie būtinai turi pateikti vieną iš dviejų jos žodžiais sukurtą dainą.

Šis reikalavimas sąlygoja festivalio dainų autorių ir atlikėjų skaičių. Nors renginys sutraukia apie 100 dalyvių iš įvairių Lietuvos vietovių, paprastai savo dainomis koncerte džiugina iki 15 dainų autorių-atlikėjų, kuriems talkina instrumentalistai, pritariančios grupės.

Jau dabar aišku, kad šiame festivalyje dainuos ir gros atlikėjai iš Alytaus, Dusetų, Kauno, Utenos, Vilniaus, Zarasų, iš pastarojo miesto kasmet atsiranda du-trys talentai. Per dešimt gyvavimo metų renginys buvo viena iš stotelių daugeliui dainuojamosios poezijos atlikėjų – duetui „Baltos varnos“, Gintarei Juknaitei, Gretai Šepliakovaitei.

„Keista, kad iki šiol mums nepavyko prisivilioti dainuojančių moksleivių iš Žemaitijos. Todėl žadame kitąmet šiek tiek pakeisti sąlygas ir pasiūlyti šalia Elenos Mezginaitės eilėmis sukurto kūrinio atlikti savo krašto poeto dainą. Dainuojamoji poezija skatina jaunimą dainuoti lietuviškai, pajusti žodžio grožį, jo skambesį“, – teigia projekto vadovas.

Šiais metais poezijos festivalio-konkurso „Mano senas drauge…“ dalyviai bus apdovanoti specialiai šiam renginiui sukurtais kalendoriais, ženkliukais-gitaromis.

Vyks tiesioginė Laureatų koncerto transliacija bibliotekos „Facebook“ paskyroje. Vėliau renginio įrašą jums patogiu metu galėsite stebėti bibliotekos Youtube kanale.

Koncertai atviri žiūrovams. Kviečiame!

Festivalio rėmėjai ir partneriai: UAB „Midenė“, įmonė „Burbuliukas“, Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka, Panevėžio muzikinis teatras.

Informaciniai rėmėjai: dienraštis „Sekundė“, naujienų portalai AINA ir JP.

Projektą finansuoja: Lietuvos kultūros taryba, Panevėžio miesto savivaldybė

LKT_Logotipas   

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.