Panevėžio rajono bibliotekoje paminėta tradicinė bibliotekininkų šventė „Ištikimi knygai“

rajono-apdovanojimai-3

Metų pabaigoje rajono bibliotekininkai tradiciškai renkasi į šventę „Ištikimi knygai“. Lapkričio 25-ąją rajono viešoji biblioteka sukvietė ne tik rajono bibliotekų darbuotojus, bet ir bičiulius, su kuriais nuolat puoselėjama bendrystė.

Panevėžio rajono savivaldybės mero sveikinimą ir savivaldybės padėkas perdavė mero patarėja Jolita Nevardauskienė, gražius linkėjimus skyrė kiti svečiai – rajono tarybos nariai – M. Petrauskaitė, S. Kronis, A. K. Budrys, švietimo, kultūros ir sporto skyriaus, visuomenės sveikatos biuro, rajono švietimo centro atstovai, Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekos direktorės pavaduotoja A. Palionienė.

Direktorė Rūta Bagdonienė pažymėjo, kad metai bibliotekininkams buvo pilni iššūkių ir naujų veiklų. Pasidžiaugė, kad pavyko bibliotekininkams įsisavinti naują LIBIS programos versiją, kad teko aplankyti užsienio bibliotekas, suaktyvinti leidybinę veiklą, įgyvendinti projektus.

Nuveikti dideli darbai renovuojant bibliotekas Ramygaloje, Vadokliuose, Miežiškiuose. Skaitytojus džiugins atnaujintos patrauklios, šiuolaikiškos bibliotekų erdvės.

Šventės kulminacija – Metų bibliotekininko paskelbimas. Šią nominaciją pelnė Birutė Kronienė, dirbanti Velžio bibliotekoje. Ji įvertinta už įdomias, išradingas veiklas, bendruomenės telkimą, aktyvią projektinę veiklą.

Metų bibliotekininkę sveikino rajono bendruomenių sąjunga, tradicinį prizą, „Angelo“ skulptūrėlę, įteikė rajono tarybos narys A. K. Budrys.

Renginio metu buvo teikiamos rajono savivaldybės bei rajono viešosios bibliotekos padėkos darbuotojams už įvairias veiklas ir iniciatyvas. Pasveikinti darbo ir asmenines sukaktis pasitikę darbuotojai.
Šventė, subūrusi bendrystei, paliko daug gražių akimirkų ir įspūdžių.

Panevėžio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija