Kėdė kaip savarankiškas objektas – Ričardo Pelecko tapyboje

Vaizdas be pavadinimo
Pradžia:2022-11-28 17:15
Pabaiga:2023-01-02 0:00

Lapkričio 28 d. 17.15 val. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos II a. ekspozicijų erdvėje atidaroma Ričardo Pelecko tapybos paroda „Juoda kaip balta“.

„Apie čia eksponuosimus kūrinius galima iškart pasakyti kelis dalykus. Skirtingai negu daugeliui tapytojų ir priešingai vyraujančiai nuomonei, man juoda ir balta yra spalvos. Antra, pastaruosius metus, po pandemijos ir užsidarymo namie, vėl grįžau prie kėdžių simbolikos. Tai svarbus, neišvengiamas kasdienis daiktas, atskiras herojus mūsų gyvenime. Ant jų ilsimės, mąstome, tvirtiname svarbias sutartis, rašome projektus. O jei dar pasigilintume į naująją mokslininkų teoriją – kėdė jaučia, išsaugo ir atsimena žmogaus kūno vibracijas…“, – sako parodos  autorius.      

R. Peleckas gimė Pakruojyje. Baigęs tuometę Panevėžio J. Balčikonio vidurinę mokyklą ir Dailės mokyklą įstojo į Kauno S. Žuko taikomosios dailės technikumą, meninio stiklo specialybę. Vėliau mokslus pratęsė baigdamas Vilniaus dailės akademiją.

Labiausiai mėgsta imtis tapybos, grafikos, stiklo, keramikos kūrinių. R. Pelecko spalvoto stiklo indų kolekcijos buvo pristatytos pasaulinėje parodoje Frankfurte (Vokietija).

Tarptautinių simpoziumų, plenerų, grupinių parodų dalyvis. Rengia personalines parodas.

R. Pelecko darbų yra įsigiję meno vertintojai iš Europos šalių, JAV, Australijos, Naujosios Zelandijos ir kt.

Šiuo metu menininkas kuria savo dailės studijoje Velžyje, veda tapybos, piešimo užsiėmimus.

Paroda veiks iki 2023 m. sausio 2 d.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.