Filmų kūrimo klubas RAKURSAS

Du jauni vyrai šypsosi, vienas laiko fotoaparatą ir filmavimo pliauškę
Data:2023-05-29
Laikas:16:00
Vieta:Atvira jaunimo erdvė (AJE)
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Įdomu, kaip gimsta filmas? Kaip pasakojama scenarijaus istorija ar kuriamas personažas? Kokios filmavimo, kameros valdymo taisyklės? Galbūt esate tai darę ar norite mokytis? Bibliotekos Atviroje jaunimo erdvėje vyksta filmų kūrimo klubo RAKURSAS susitikimai. Mokymus veda Andrius ir Mažvydas, labai mėgstantys kiną.

Klubo susitikimuose mokysies:

  • Filmų kūrimo teorijos ir praktikos.
  • Kaip istoriją paversti scenarijumi.
  • Holivude naudojamo scenarijaus rašymo struktūros, filmavimo taisyklių.
  • Kameros valdymo pagrindų.
  • Sukurti įtraukiantį trumpametražio filmo siužetą.

Klubo vadovai trumpai prisistato:

„Esu Andrius. Mėgstu kiną nuo vaikystės. Domiuosi scenarijaus rašymu daugiau nei penkerius metus. Laisvu laiku rašau scenarijus. Gilinuosi į kūrybinį procesą ir stengiuosi atrasti savo rašymo stilių.“
„Esu Mažvydas. Mėgstu filmus nuo mažens. Domiuosi scenarijaus rašymu, filmavimais, vaizdo įrašų montavimu, šioje srityje dirbu profesionaliai jau ketvirtus metus. Laisvu laiku filmuoju, montuoju vaizdo įrašus. Nuolat plečiu filmavimo žinias, nes visada yra kur tobulėti.“ 

KADA?
Scenarijaus rašymo klubo „Rakursas“ susitikimai gegužės mėn. 8, 15, 22, 29 d. 16 val., vyks scenarijaus rašymo ir filmavimo dirbtuvės.

KUR?
Atviroje jaunimo erdvėje.

KAS GALI DALYVAUTI?
Skirta 14–29 metų jaunimui, kuriems įdomu mokytis kurti filmus.

PASTABA. Vasarą, birželį–rugpjūtį, klubo susitikimai nevyks. Veiklą tęsime nuo rugsėjo mėn.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.