Projekto „Istorijų pasakojimas – teatras galvoje“ baigiamasis renginys „Istorijų pasakojimo diena“

pasakojimas-psvb

Pasakoti – užmegzti ryšį.

Vakar bibliotekos Kūrybos ir edukacijų erdvėje (IV a.) vyko projekto „Istorijų pasakojimas – teatras galvoje“ baigiamasis renginys „Istorijų pasakojimo diena“.

Projektą  pristatė, su juo supažindino vyriausioji bibliotekininkė Lijana Markevičienė. Buvo pasidžiaugta kviestinės viešnios Mildos Varnauskaitės atvykimu bei Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos moksleivių įsitraukimu.

Už jų drąsinimą, skatinimą, nuoširdžiai dėkojame lietuvių kalbos mokytojai ekspertei Reginai Grubinskienei.

Mokytoja pasidalijo mintimis apie pasakojimo meną, jo panašumus ir skirtumus su meniniu skaitymu. Kalbėjo apie tai ko reikia, kad sudomintum, įtrauktum klausytoją. Tikriausiai ne vienas iš mūsų prisimename vaikystėje mamos sektas pasakas. Pasak R. Grubinskienės, geriausios pasakotojos – mamos…

Šį kartą renginyje savo istorijas – sukurtas ar kitų autorių parašytas, pasakojo, perpasakojo gimnazistai – Klaudija, Ugnė, Simona, Melanija, Gerda ir Simas.

Taip pat į šį procesą įsitraukė ir mūsų bibliotekininkė Lijana bei mokytoja Regina.

Susirinkusiesiems savo pasirodymą „Drebulė, Eglės dukra“ vaizdžiai, žaismingai ir emocingai atliko istorijų festivalio „Išklausyk“ organizatorė, „Baltic Storytelling Centre“ įkūrėja, profesionali istorijų pasakotoja Milda Varnauskaitė, teigianti, kad pasakodami istorijas ne tik perduodame informaciją, tačiau ir sukuriame pramogą, suteikiame klausymo malonumą, geriau pažįstame save bei pasaulį.

Apie savo istorijos pasakojimą autorė jau pradėjo galvoti 2020 metų gegužę. Pasirodymą repetavo apie du mėnesius – vis po truputį ją augindama. Kas žino, galbūt ateityje ji dar labiau išaugs ir sulauksime istorijos tęsinio.

Pasvalio Mariaus Katiliškio viešoji biblioteka