Pokalbis su jaunimu apie aktyvumą Pasvalyje

pasvalys

Šią vėjuotą popietę į Atvirą jaunimo centrą atviliojo karštos arbatos kvapas!

 Susitikti su jaunimu iš kelių Pasvalio miesto ir rajono mokyklų atvyko Beatričė Jurgaitytė, jaunimo delegatė Europos taryboje. Ją pasitiko, pristatė ir jaukią erdvę pokalbiams paruošė šios šeimininkė Gintarė Gikienė.

 „Jaunimo politikos sprendimai liečia būtent Jus. Jie nebus sėkmingi, jei bus priimami be Jūsų balso“, – atkreipė dėmesį Beatričė. Ji pristatė projektus ir programas, kurie galėtų dominti pasvaliečius.

 Be to, kiekvienas sulaukęs aštuoniolikos gali pretenduoti pats tapti jaunimo delegatu – dusyk per metus vykti į Strasbūrą ir darbuotis ranka rankon su kitais jaunimo atstovais.

 Vyko paprastas, jaukus, atviras pokalbis apie ateitį – jokių formalumų. Įsidrąsinę dalyviai pripažino, kad tokie susitikimai jiems mieliausi. O su Beatriče bei Gintare apsikeitė kontaktais – bendraus ir ateityje, jau susitarė susitikti Atviro jaunimo centro renginiuose ir akcijose!

 Visi drauge svarstė – kas yra aktyvus jaunuolis? Tas, kuris užsiima būtent sau patinkančia veikla. Imasi iššūkio ją rasti! Ir savo užsidegimu pritraukia kitus. Pasidalijo, kaip patys norėtų prisidėti prie įdomesnio jaunimo gyvenimo Pasvalyje – vieni mėgsta organizuoti ir vesti renginius, kiti pasiūlė aplinkos tvarkymo akcijas paįvairinti diskotekomis (kaip, pavyzdžiui, jaunuoliai Ukrainoje).

 Įvardijo, kad kartais būti aktyviam nepavyksta dėl baimės būti nesuprastam, taip pat – baimės suklysti. Be to, kaimuose ir miesteliuose gyvenantys vaikai dažnai neturi galimybių sudalyvauti veiklose Pasvalyje, trūksta susisiekimo priemonių. Pritrūksta ir informacijos.

Savo ruožtu prižadame visada pagelbėti – tam čia ir esame. Kurti, bendrauti ir veikti. O Gintarė ragino jaunimą tarp gausybės namų darbų rasti laiko sau – didžiausiems savo norams ir svajonėms. Tikimės, kad Jums visada atvira Atviro jaunimo centro erdvė ir jos žmonės įkvėps drąsos!

Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos informacija