Kviečiame šeimas burtis į veiklas lapkričio mėnesį

Vaizdas be pavadinimo
Data:2022-11-30
Laikas:10:30
Vieta:Kelios vietos (žr. renginio aprašyme)

Lapkričio mėnesį šeimas kviečiame į projekto „Veiklios šeimos Panevėžyje 2022“ renginius, susitikimus, sensorinius skaitymus su mažaisiais.

Lapkričio 9 d. 10.30 val. konferencijų salėje – sensoriniai skaitymai šeimoms pagal Nicolos Kinnear knygą  „Kaip kiškis mokėsi drąsos“. Šie skaitymai ugdo regėjimo, klausos pojūčius, lavina smulkiosios motorikos ir lytėjimo įgūdžius. Užsiėmimo metu skatinamas bendruomeniškumas ir draugiškumas, mokomasi laukti savo eilės. Registruokitės ČIA

Lapkričio 10 d. 17.30 val. – nuotolinis susitikimas „Namų organizavimo paslaptys“ su „tvarkos maniake“ Giedre Bagdoniene. Susitikimo metu bus atskleistos pagrindinės tvarkingų ir organizuotų namų paslaptys bei efektyviausi namų tvarkymo metodai. Sužinosite, kokius daiktus namuose verta pasilikti, kaip juos atsirinkti, kaip atsikratyti šlamšto. Sužinosite efektyviausius ir geriausius metodus, kurie padeda sutvarkyti savo namus iš esmės. Gausite atsakymų į namų tvarkymo klausimus.

Susitikimas vyks nuotoliniu būdu – TEAMS platformoje. Prisijunkite naudodami kompiuterį arba mobiliąją programėlę.
Susitikimo ID: 387 255 467 120
Slaptasis kodas: GpWvih

Lapkričio 16 d. 10.30 val. konferencijų salėje – sensoriniai skaitymai šeimoms pagal Debi Gliori knygą „Vilke, kiek dabar valandų?“. Šie skaitymai padeda mokytis pažinti laikrodį. Užsiėmimo metu dalyviai taip pat mokysis sutelkti dėmesį, lavins smulkiosios motorikos, lytėjimo bei klausos įgūdžius. Registruokitės ČIA

Lapkričio 16 d. 17.30 val. konferencijų salėje – paskaita „Vaikų kalbos raida prenataliniu, postnataliniu laikotarpiais ir ankstyvajame mokykliniame amžiuje“ su logopede Simona Kondrotiene.

Bus kalbama apie vaikų kalbos raidą ir sutrikimus prenataliniu (kai mama laukiasi), postnataliniu (laikotarpis po gimimo) laikotarpiais ir ankstyvajame mokykliniame amžiuje. Aptarsime, kokie raidos etapai ir kaip lavinti vaikų kalbą namuose. Ieškosime priežasčių, kodėl taip nusilpo vaikų kalba. Kokią vietą užima šeima ruošiant vaiką į mokyklą? Kaip mes, tėvai, galime sudominti vaiką papildomai ugdomai veiklai? Laukia praktiniai logopedo patarimai, kaip padėti vaikui teisingai tarti raides, žodžius, sakinius. 

Registruokitės ČIA

Lapkričio 23 d. 10.30 val. konferencijų salėje – sensoriniai skaitymai šeimoms pagal Evelinos Daciūtės knygą „Drambliai ėjo į svečius“. Orientuoti į klausymosi įgūdžių lavinimą bei ritmo kartojimą. Užsiėmimo metu dalyviai mokosi sutelkti dėmesį, įsiklausyti ir atkartoti girdimą ritmą, ugdomi skaičių pažinimo įgūdžiai. Registruokitės ČIA

Lapkričio 26 d. 10 val. Pažinimo erdvėje – „Vonios burbulų dirbtuvės“ su „Muilo virtuvės“ įkūrėja Ingrida Mickeviče. Registracija baigta.

Kas gali būti maloniau nei po ilgos darbo dienos atsipalaiduoti karštoje, kvepiančioje vonioje? Atpalaiduojančią vonią jums padės sukurti šnypščiantys vonios burbulai, kuriuos galite išmokti pasigaminti. Mokymų metu bus pasakojama, kaip namų sąlygomis pasigaminti šnypščiančius vonios burbulus, kokių priemonių ir medžiagų reikia, kur jų įsigyti. Gaminsime įvairių kvapų ir formų burbulus. Visas priemones ir medžiagas burbulams gaminti rasite mokymuose. Galima dalyvauti ir su mažaisiais kūrėjais nuo penkerių metų.

Lapkričio 30 d. 10.30 val. konferencijų salėje – sensoriniai skaitymai šeimoms pagal Eduardo Mieželaičio knygą „Zuikis puikis“.  Padeda lavinti smulkiąją motoriką. Užsiėmimo metu taip pat mokomasi laukti savo eilės, ugdomi regos ir klausos pojūčiai,  dėmesio koncentracija. Registruokitės ČIA

Projektą „Veiklios šeimos Panevėžyje“ finansuoja

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.