Spalį bibliotekoje – sveikatos stiprinimo susitikimai ir edukacijos

Vaizdas be pavadinimo
Data:2022-10-13
Laikas:15:30
Vieta:Įvairios bibliotekos erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Vėstant orams tampa aktualu stiprinti organizmą. Biblioteka jau ne pirmus metus įsitraukia į Panevėžio m. savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro spalio mėnesį rengiamus nemokamus sveikatos stiprinimo renginius. Vaikus ir jaunimą edukaciniuose užsiėmimuose kviečiame gerinti emocinę savijautą, atrasti biblioterapiją. Susitikimuose su specialistais vaikus auginančios šeimos sužinos apie vaikų kalbos raidą ir lavinimą, senjorai – apie sveikatos palaikymą.

Renginiai

Spalio 6 d. 17.30 val. konferencijų salėje – renginys „Kaip paskatinti vaikus kalbėti?“. Susitikime logopedė Simona Kondrotienė papasakos apie vaikų kalbos raidą nuo gimimo iki mokyklos, aptars didžiausius iššūkius ir atskleis jų sprendimo galimybes. Aktualu auginantiems vaikus! Tai viena iš bibliotekos projekto „Veiklios šeimos Panevėžyje 2022“ veiklų.

Spalio 11 d. 10 val. konferencijų salėje – paskaita „Senjorų sveikatos palaikymas“. Ves Fizinės medicinos reabilitacijos centro gydytoja-reabilitologė Laura Sabienė. Senjorai išgirs vertingų praktiškų patarimų, kaip būti aktyviems ir sveikiems.

Edukacijos

Sensoriniai skaitymai vaikams. Tai edukacinės programos, skirtos 4–9 metų amžiaus vaikams. Skaitoma istorija praturtinama įvairiomis naudojamomis vizualinėmis, taktilinėmis ir kitokiomis sensorinėmis priemonėmis, tai skatina lavinti pojūčius (regą, klausą, lytėjimą, uoslę, skonį, judesį), skatina vaiko raidą. Sensoriniai skaitymai tiek raidos ypatumų turintiems, tiek tipinės raidos vaikams padeda pratintis prie išorinių dirgiklių, fizinio ir akių kontakto, lavina smulkiąją ir stambiąją motorikas, dėmesio koncentraciją ir išlaikymą.

Spalio 5, 12, 19, 26 d. 9–12 val. biblioterapijos edukacijos:
„Koks jausmas, toks ir oras“, 6–10 metų vaikams;
Biblioterapijos dirbtuvės „Nerimo drakonas“, 12–19 metų amžiaus dalyviams.

Į edukacijas būtina registracija: tel. 8 616 19703, el. p. edukacijos@pavb.lt

Spalio 13 d. 15.30 val. Atviroje jaunimo erdvėje „Rašymo LAB“, kūrybinio rašymo ir biblioterapijos klubo susitikimas, skirtas 14–29 m. jaunimui.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.