Prisiminimų knyga „Prieš visus vėjus“ atskleidžia vyskupo Jono Kaunecko asmenybę

Vaizdas be pavadinimo
Data:2022-09-20
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Rugsėjo 20 d. 17.15 val. bibliotekos Konferencijų salėje – vyskupo Jono Kaunecko prisiminimų knygos „Prieš visus vėjus“ sutiktuvės.

Dalyvauja vyskupas Jonas Kauneckas, politologas dr. Vytautas Sinica, filosofas dr. Marius Markuckas, aktorius Albinas Kėleris, fleitininkas Justinas Mačys,  filologė Albina Saladūnaitė.

Vyskupo Jono Kaunecko prisiminimų knyga pasakoja jo gyvenimo istoriją. Kaip basakojis Trajoniškio vaikas, išbraidžiojęs pagriovius, pamiškes, Pasvalio šlyną, numelioravęs gal pusę Lietuvos, pagaliau tampa kunigu, Tikinčių teisėms ginti katalikų komiteto nariu, vėliau – Bažnyčios hierarchu, kuris trims popiežiams spaudė rankas ir laidojo paskutiniuosius Lietuvos partizanus.

Ši prisiminimų knyga bando atsakyti į daugelį klausimų, kilusių pačiam vyskupui, permąstančiam savo gyvenimą, kuriame buvo visko. Jau pačioje knygos įžangoje Jo Ekscelencija rašo degąs noru prakalbinti senųjų laikų gimtinės žmones, taip sužinoti apie juos ir kartu pažinti save.

„Gal paaiškėtų, iš kur nuo pat mažumės manyje, kaimo vaike, tokia karšta knygos meilė, kad iki dabar pasilikau knygose paskendęs? Iš kur tas troškimas padaryti pasaulį geresnį? Iš kur tas noras visiems padėti, tarnauti? Iš kur ta Tėvynės Lietuvos meilė, iš kur tas noras laisvos Lietuvos, laisvo lietuviško žodžio? Iš kur tas žavėjimasis lietuvių sukilimais? Kodėl taip slėgė liūdesys, kad nebėra Lietuvos didybės?“ – tokie klausimai neduoda ramybės vyskupui Jonui Kauneckui.

Kiekvienam skaitytojui, norinčiam iš arčiau pažinti vyskupą, knyga „Prieš visus vėjus“ bus nepaprastai naudinga. Detaliai pasakodamas biografijos faktus, prisiminimus apie savo šeimą, artimuosius ir gyvenimo keliuose sutiktus žmones, vyskupas atsiskleidžia kaip ypatinga, gili asmenybė.

Kartu per vyskupo J. Kaunecko patirtis pažįstame visą epochą, sovietinio laikotarpio ypatumus, kurie dabar dažnai atrodo neįtikėtini, ir sudėtingą to meto Bažnyčios bei jai atsidavusių žmonių gyvenimą.

Įdomu bus išgirsti renginyje dalyvausiančių svečių įžvalgas, jų pamąstymus apie tam tikrus reiškinius ir įvykius.

Kviečiame ateiti į knygos sutiktuves ir išgirsti prisiminimus iš pirmų lūpų!

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.