Klubai kviečia sužinoti, tobulėti, bendrauti

Moterys sėdi už stalo ir šnekasi

Greitai pralėkė vasara, baigėsi atostogos, o biblioteka vėl kviečia į savo erdves bendraminčius, kurie renkasi kartu aptarti knygų, patobulinti anglų kalbos įgūdžius, pasimokyti mezgimo paslapčių ar pasidalinti savo patirtimi. Savo veiklą vėl atnaujina klubai „ Let‘s talk“, Senjorų klubas, mezgimo klubas „Visos geros“ ir Bitės knygų klubas.

„Let‘s talk“ klubas – kalbos tobulinimui ir įdomiam gyvenimui

Angliškų pašnekesių klubo „Let‘s talk“ nariai nėra anglų kalbos mokymosi pradedantieji, o klubas – ne anglų kalbos pamokos. Čia renkasi žmonės, kurie anglų kalbos mokėsi mokykloje, universitete ar lankė kursus. Visų jų tikslas – įgyti daugiau pasitikėjimo kalbant užsienio kalba, atgaivinti primirštą anglų kalbos žodyną, ir, žinoma, patobulėti. Klubo nariai tikina, kad čia jie sustiprino kalbėjimo įgūdžius. Nuotoliniai užsiėmimai irgi turi savų privalumų: kiekvienam dalyviui tenka daugiau laiko kalbėti, reikalinga greita reakcija, nes tenka kalbėti be pasiruošimo, o tai – geriausia šnekamosios kalbos tobulinimo praktika.

 „Let’s talk“ pokalbiuose paliečiamos pačios įvairiausios temos – nuo pasaulio ir šalies aktualijų iki psichologinių, socialinių ir net filosofinių dalykų. Žmones į šį klubą traukia ne tik noras kalbėti angliškai, bet ir įdomios asmeninės patirtys, kuriomis klubo nariai dalijasi diskusijų metu. Kiekvienas dalyvis – tarsi unikali knyga, kurios kiekvienas puslapis užpildytas įdomiais faktais, išgyvenimais, linksmais nutikimais, tad susitikus įdomu bei smagu šias patirtis iškomunikuoti angliškai!

Angliškų pašnekesių klubo „Let‘s talk“ susitikimai su lankytojais vyks trečiadieniais 17.15 val.; nuotoliniai – trečiadieniais 12 val.; ketvirtadieniais 17.15 val. Jei reikia daugiau informacijos, kreipkitės į klubo moderatorę Virginiją el. paštu virginija.svediene@pavb.lt

Bitės knygų klubas – atokvėpio salelė skubančiame pasaulyje

Nuo 2016 m. bibliotekoje veikiantis Bitės knygų klubas buria geros literatūros mylėtojus ir bendraminčius, padeda žmonėms patirti bendrystę, užmegzti ilgalaikes draugystes. Rugsėjo 13 d. 17.15 val. Menų skaitykloje – Bitės knygų klubo pirmasis naujo, jau septintojo, sezono susitikimas.

Klubo susitikimų metu skaitymo aistruoliai dalijasi potyriais ir įžvalgomis apie perskaitytas knygas, aptaria pripažintus, kritikų įvertintus kūrinius, kuriuos išsirenka patys. Susitikimus vedanti energingoji dr. Jūratė Baltušnikienė sako, kad Bitės knygų klubas – puiki bendrystės erdvė, kurioje įvyksta tikrasis literatūros stebuklas. Čia susirenka skirtingo amžiaus ir skirtingų patirčių skaitytojai, kurie diskusijų metu dalinasi įvairiausiomis perskaityto kūrinio interpretacijomis, o tai dar labiau leidžia išjausti knygą, pamatyti tai, ko galbūt pačiam skaitant tekstą nepavyko įžvelgti. Knygų klube žmonės stabteli, labiau įsiklauso vieni į kitus, giliau apmąsto, reflektuoja perskaitytus tekstus. Pasak Jūratės, tai netgi savotiška terapinė veikla, atokvėpio salelė skubančiame, nervingame pasaulyje.

Klubo nariams patinka čia kuriama atmosfera, platūs kultūriniai kontekstai diskusijose, sąsajos su asmenine patirtimi, galimybė gauti naujų, vertų perskaityti knygų rekomendacijas.

Bitės knygų klubas ieško veiklų įvairovės. Susitikimai vyksta nebūtinai tik bibliotekos erdvėse. Naujajame klubo veiklos sezone planuojama nukeliauti į Joniškėlį, kur kurį laiką gyveno ir švietėjišką veiklą vykdė Gabrielė Petkevičaitė-Bitė. Tad neatsitiktinai Bitės knygų klubas naujojo sezono pirmajame susitikime yra pasirinkęs aptarti Gabrielės Petkevičaitės-Bitės kūrybą. Klubo nariai šiuo metu skaito „Karo meto dienoraštį“.

Kviečiame tapti Bitės knygų klubo nariu! Klubo susitikimai vyksta kiekvieną antrą mėnesio antradienį. Skaitymo entuziastai susitinka bibliotekos Menų skaitykloje (III a.) 17.15 val. Ateikite, net jei nesate perskaitę klubo pasirinktos knygos. Daugiau informacijos teiraukitės el. paštu klubai@pavb.lt

Klube „Visos geros“ – mezgimo paslaptys ir jaukus bendravimas

Mezgimo klubas „Visos geros“ kviečia visus, kurie nori smagiai praleisti laiką megzdami ir bendraudami. Šiuo metu čia susibūrė bendraminčių moterų būrys, tačiau mielai būtų laukiami ir vyrai, norintys išmokti mezgimo paslapčių. Nors dauguma klubo narių atėjo mokėdamos megzti, bet nustebo sužinojusios, kad yra tiek daug nežinomų naujų mezgimo būdų, įrankių ir priemonių.

Mezgimas yra ir visiems prieinamas būdas mažinti stresą, būti draugijoje, rasti šviesių spalvų ne tik mezginio raštuose, bet ir savo mintyse.

Šį klubą inicijavo ir naujų mezgimo būdų moko panevėžietė entuziastė, tikra mezgimo žinovė Justina Jukonytė.

Klubo nariams tereikia atsinešti siūlų ir virbalų. O biblioteka pasirūpins puodeliu kvapnios arbatos ir puikia draugija.

Klubas renkasi pirmadieniais (rugsėjo 12, 19, 26 d.) 16 val. bibliotekos Menų skaitykloje.

Daugiau informacijos teiraukitės el.paštu ruta.juzeniene@pavb.lt arba tel. 8 666 32 328.

Senjorų klube – pasakojimai, prisiminimai, pažintys

Kūrybingi ir aktyvūs miesto senjorai randa įdomios veiklos Senjorų klube, kuriame jie gauna žinių apie dominančius dalykus, pasidalina savo potyriais  ir maloniai pabendrauja. Iš Kelno (Vokietija) miesto bibliotekos parsivežta idėja įkurti tokį klubą, kuriame į pensiją išėję žmonės galėtų susitikti ir prasmingai leisti laisvalaikį, pasiteisino.

Pirmąjį šių metų susitikimą senjorai daug sužinojo apie atmintį, dalijosi prisiminimais Istorijų kavinėje. Po vasaros visiems įdomu vėl susitikti, atgaivinti pažintis.

Kadangi spalis – sveikatos mėnuo, tai spalio 11 d. 10 val. vyksiančiame susitikime Panevėžio fizinės medicinos ir reabilitacijos centro gydytoja Laura Sabienė skaitys pranešimą apie senjorų sveikatos stiprinimo galimybes, vyks biblioterapijos užsiėmimai.

Klubo veikla neapsiribos tik bibliotekos patalpomis. Lapkričio mėnesį planuojama surengti išvažiuojamąjį senjorų susitikimą Naujamiestyje ir dalyvauti edukacijoje, pasigaminant šiaudininį kalėdinį žaislą.

Gruodžio mėnesį kviesime į kalėdinę edukaciją „Pasakojimas apie stebuklingą teptuką“.

Daugiau informacijos teiraukitės el.paštu ruta.juzeniene@pavb.lt arba tel. 8 666 32 328.

Klubai džiaugiasi savo senbuviais ir kartu kviečia naujus narius įdomiai bei prasmingai leisti laisvalaikį!