Apie gyvenimą, žmogų ir kates: knygos pristatymas

Vaizdas be pavadinimo
Data:2022-08-19
Laikas:16:30
Vieta:I a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Rugpjūčio 19 d. 16.30 val. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekos I aukšto erdvėse – panevėžietės Kristinos Juškės poezijos knygos „Gyvenimas – spektaklis. Dėl to kaltos katės” pristatymas.

„Tai poezijos knyga, jautriai atskleidžianti žmogaus ir gyvūno tarpusavio ryšį, gyvenimo prasmę ir jo trapumą. Devynios iliustracijos – devyni katės gyvenimai ir žmogaus gyvenimas slenkant metų laikams. Tai tarsi spektaklis, kuris baigiasi tiek žmogui, tiek katinui išėjus anapus“, – sako autorė.

K. Juškės kūrybinis debiutas buvo irgi poezijos knyga – mamai skirtos „Kaltos trešnės“. Po jos – „Jaukumo pagardai, arba metų laikai pagal katiną Grikį“ (vaikams).

„Rašydama antrąją knygą suaugusiesiems tiesiog ir vėl… privalėjau kažką apkaltinti“, – juokauja autorė.

Panašu, kad Kristina Juškė be humoro neįsivaizduoja ir kūrybą inspiruojančio gyvenimo.

„Žmogui pati didžiausia dovana yra gyvenimas ir sutikti žmonės. Kūryboje nugula gyvenimo trapumas, nes laikinumas kelia nerimą, nežinomybė – baimę ir viltį. Kur aš semiuosi įkvėpimo? Tiesiog gyvenu, kvėpuoju, semiu ir rašau. Pats gyvenimas yra mano įkvėpimas ir noras nors kažką nevalingai apkaltinti. Juk jeigu rašysiu apie rūką, ar ne rūkas kaltas? Išgyventai emocijai visada galima suteikti tam tikrą kūrybinį pavidalą: eilėraščiu, esė, haiku, senriu. Šiais metais mano senriu pateko tarp laureatų. Jį pasirinko Biržų laikraščio „Šiaurės rytai“ komanda už biržietišką žvilgsnį ir taiklų ironišką krimstelėjimą. Tiek kūryboje, tiek gyvenime svarbu neprarasti humoro ir ryšio su savimi“, – teigia K. Juškė.

Renginio bibliotekoje svečiai – Juozo Miltinio dramos teatro aktorė Vita Šiaučiūnaitė, Miežiškių kultūros centro vadovė Lina Kairytė, „Solidarumo kava”.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.