Rugpjūtį su jaunimu vėl nešame kėdes į lauką

Vaizdas be pavadinimo
Pradžia:2022-08-01 10:00
Pabaiga:2022-08-12 17:00
Vieta:Atvira jaunimo erdvė (AJE)
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka išlaiko vasaros tradiciją – vėl organizuoja dienos stovyklą „Kėdes į lauką“. Į rugpjūčio 1–12 d. suplanuotus užsiėmimus kviečiame registruotis 14–29 metų jaunimą.

„Mūsų stovykloje jaunus žmones mokysime to, ko jiems prireiks ar jau reikia kasdieniame gyvenime.  Kūrybiškumo – įgūdžio, kuris svarbus dabar ir vis svarbesnis taps ateityje. Siūlysime išbandyti biblioterapiją ir vis dar naują Lietuvoje pasakojimo (storytelling) metodą. Pastarasis padės susipažįstant, užmezgant ryšius, bendraujant, bendradarbiaujant, pagaliau profesinėse veiklose. Mokysime komandinio darbo, pažinti ir reprezentuoti save, skirtingų būdų valdyti nerimą ir stresą“, – sako stovyklos organizatorė, Atviros jaunimo erdvės vadovė Malvina Zimblienė.

Vyks paskaitos, diskusijos, edukacijos, kūrybiškumo ir improvizacijų dirbtuvės, spalvų terapijos, dailės, meditaciniai, fotografijos užsiėmimai, žaidimai ir kt. Jaunimas sužinos ir visai naują dalyką – kas yra kvepiančios eilės.

Įdomūs, įvairiapusiai lektoriai

Rašytojas, slemeris, poetas ir aktorius Marius Povilas Elijas Martynenko (paskaita ir pokalbis su praktiniais patarimais „Dega tik popierius. Žodžiai įkaista”. Menininkas dalinsis įžvalgomis, kaip prasmingai ir kūrybiškai gyventi, įveikti kūrybinius sunkumus, pažadinti kūrybiškumą)

Komunikacijos specialistė, rašytoja, televizijos laidų vedėja, žurnalistikos dėstytoja Viktorija Urbonaitė

Saviugdos treneris, sisteminio konsultavimo ir sisteminės jausmų terapijos specialistas Kšyštofas Zmitrovičius

Studijos „Saulės mandala“ įkūrėja, aromaterapeutė, animatorė, Rytų tradicijų gerbėja ir koučerė Rūta Anima

Improvizacijų ir pasakojimo (storytelling) metodo praktikė, biomedicinos mokslų magistrė, jogos mokytoja Rasa Misiūnaitė

Lektorė, edukologė, meditacijos, biblioterapijos ir asociatyvinių kortelių metodo praktikė Edita Strolienė

Marketingo, komunikacijos specialistė, viena kultūrinio meninio projekto „Fazė“ kūrėja, slemerė Karolina Černiavskytė

Tapytojas, grafikas, bibliotekos Eskizavimo klubo vadovas, jaunimo darbuotojas, fotografas, multimedijų specialistas Giedrius Zaura

Lektorė, biblioterapijos ir pasakojimo (storytelling) metodo praktikė, Atviros jaunimo erdvės, įvairių iniciatyvų ir projektų vadovė Malvina Zimblienė

Ir tai dar ne visas sąrašas. Įsitrauks kiti žinomi miesto kūrėjai, visuomenininkai, aktyvistai, lektoriai ir, žinoma, bibliotekininkai.

Išsami stovyklos programa bus atsiųsta prisiregistravusiems dalyviams.

Kaip dalyvauti ir šis tas daugiau

Nemokama dienos stovykla vyks rugpjūčio 1–12 d., nuo 11 iki 16 val.

Kviečiame registruotis jau dabar, formą rasite čia. Tikimės, kad anketas pildys patys jaunuoliai – tie, kurie nori su biblioteka ir išskirtinėmis asmenybėmis praleisti visas 10 dienų.

Tai TU? Tuomet paskubėk – vietų skaičius ribotas! 

Projektą remia

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.