„Spindėjusi trumpai, bet ryškiai“ – prisiminsime aktorę Laimutę Liesytę

Vaizdas be pavadinimo
Data:2022-07-20
Laikas:16:00
Vieta:Juozo Miltinio memorialinis butas

Liepos 20 d. aktorei Laimutei Liesytei-Pažemeckienei (1932–2003) sukanka 90 metų.

Laimutė Liesytė – režisieriaus Juozo Miltinio mokinė, Panevėžio dramos teatro aktorė. Gabi matematikė, dvejojusi ką pasirinkti – mediciną ar teatrą, pasirinko pastarąjį. Įstabi aktorė kūrė nepamirštamus vaidmenis Panevėžio dramos teatre. Žiūrovai ją nepaprastai mylėjo. Kūryba teatro scenoje truko 22 metus.

Aktorės jubiliejinei sukakčiai pažymėti parengėme virtualią parodą „Spindėjusi trumpai, bet ryškiai. Aktorei Laimutei Liesytei – 90“.

Parodoje panaudotos Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Juozo Miltinio memorialiniame bute saugomų Kazimiero Vitkaus ir Juozo Miltinio fondų fotografijos bei dokumentinė medžiaga ir fotografijos iš Mariaus Pažemecko asmeninio archyvo.

Nuoširdžiai džiaugiamės ir esame dėkingos aktorės Laimutės Liesytės sūnui Mariui už pagalbą ir geranoriškumą, rengiant parodą, atrenkant dokumentus ir fotografijas bei pasidalinant jautriais prisiminimais apie savo pačius brangiausius žmones.

Liepos 20 d. 16 val. Juozo Miltinio memorialiniame bute pasidalinsime prisiminimais apie aktorės Laimutės Liesytės kūrybinius metus teatre.

Po pristatymo virtuali paroda bus patalpinta portale „Panevėžio kraštas virtualiai“.

Kultūros paveldo tyrinėjimo ir skaitmeninimo skyrius

Juozo Miltinio memorialinis butas

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.