Įtraukianti kaip jūra tapyba

Vaizdas be pavadinimo

Bibliotekos II aukšto erdvėse atidaryta dailininko, grafiko Giedriaus Zauros tapybos darbų paroda. Jo darbuose vyrauja trys pagrindinės spalvos. Jie tokie įtraukiantys, kad einant pro šalį atrodo, jog eini audringos jūros pakraščiu – ji tuoj tave pasigrobs.

G. Zaura yra mokęsis Panevėžio dailės mokykloje. Vėliau – Kauno kolegijoje. Yra baigęs Vilniaus dailės akademiją, Lietuvos dailininkų sąjungos narys, turintis meno kūrėjo statusą. Jo mokytojai Dailės akademijoje buvo Laima Drazdauskaitė ir prof. Rimvydas Mulevičius. Giedrius sako, kad šis akademijos profesorius buvo jo mėgstamiausias.

Parodą Giedrius pavadino „Lex 3 RGB“. Jis teigia sukūręs tik algoritmą, o likusią dalį galįs padaryti bet kas – kompiuteris ar kitas žmogus. Parodos autorius yra tarsi savotiškas kompozitorius, kuriam svarbu fizinis prisilietimas, pats dažų tepimas, materialumas.

Kadangi Giedrius dirba bibliotekoje, Atviroje jaunimo erdvėje moko jaunuolius dailės paslapčių, jo pasveikinti susirinko daug kolegų, draugų, jo mokinių.

Aplankykite parodą, galbūt sutiksite čia ir autorių.

Veiks iki liepos 30 d.