Į dialogą – per formas ir šypsenas

Vaizdas be pavadinimo
Data:2022-07-28
Laikas:17:00
Vieta:Atvira jaunimo erdvė (AJE)
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Liepos 28 d. 17 val. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekos Atviroje jaunimo erdvėje atidaroma pirmoji personalinė Rūtos Šulskytės fotografijų paroda „Formos dialogas = ryšys“.

Nuotraukose įamžinti bibliotekos darbuotojai, draugai ir savanoriai, kurie kasdien su Rūta dirbo bibliotekoje, prisidėjo įgyvendinant parodos viziją.

„Man fotografija yra įrankis susipažinti su pasauliu, žmonėmis, priimti dalykus tokius, kokie jie yra. Paroda „Formos dialogas = ryšys“ – idėja, kilusi iš noro perlipti per save ir susidurti su žmonėmis akis į akį. Nespalvotos nuotraukos geriau perteikia asmens charakterį, o piešimas ant veido duoda žmogui galimybę išreikšti save per formas – tokias, kokias jis įsivaizduoja“, – taip parodą ir pomėgį fotografuoti pristato autorė.

G. Petkevičaitės-Bitės biblioteka džiaugiasi bendradarbiavimu su Ispanijos Hueskos biblioteka ir mainų projektu. Jie padėjo buvusios savanorės Rūtos kūrybai išplaukti į tarptautinius vandenis – parodą pirmiausia apžiūrėjo Hueskos bibliotekos lankytojai. Tuo tarpu panevėžiečiai galėjo įvertinti ispanų kūrybą – Hueskos miesto meno mokyklos reklamos dizaino studentų parodą „Auginame kultūrą“.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.