Nuotraukų mobiliuoju telefonu parodoje – pavasaris

Gėlės pinavijos fragmentas
Pradžia:2022-06-07 11:00
Pabaiga:2022-07-07 18:00
Vieta:Menų skaitykla
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Nuo birželio 7 d. bibliotekos Menų skaitykloje eksponuojama mobilografijos paroda „Pavasario paletė“. Kūrybą pristato Panevėžio trečiojo amžiaus universiteto Mobilografijos klubas pradedantiesiems. Parodos kuratorė Rima Šeibokienė, klubo narių mokytoja Milda Butkevičiūtė.

Mobilografija – tai nuotraukų darymas mobiliuoju telefonu.

„Pavasarį gamta sugrįžta į gyvenimą gražiomis spalvomis. Norėjosi jį nufotografuoti taip, kad po ilgesnio laiko būtų įdomu pažiūrėti ir kitiems parodyti. Kasdieniu žiedų skleidimosi stebėjimu autorės nuotraukose perteikia pavasario nuotaiką, santykį su supančia gamta. Tik iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad fotografuoti mobiliaisiais telefonais nėra ko mokytis. Kokybiškos nuotraukos neatsiranda iš karto. Reikia žinių ir noro lavinti akį, patirties ir fantazijos. Be to, aplinkos matymas priklauso nuo mūsų vidinio pasaulio, gebėjimo sustabdyti akimirką, pastangų atsidurti tinkamu laiku tinkamoje vietoje“, – teigia R. Šeibokienė.

Mobilografijos klubas pradedantiesiems susibūrė 2020 m. rudenį. Padedant fotomenininkei Mildai Butkevičiūtei jau antrus metus klubo narės tobulina techninius įgūdžius, mokosi įžvalgos, taisyklių, kuria ir analizuoja. Pasak R. Šeibokienės, įdomi ir kokybiška fotografija padeda plėtoti meninės saviraiškos galimybes, atsiranda pasitikėjimas, džiaugsmas kūrybos rezultatais.

Bibliotekoje eksponuojamoje parodoje „Pavasario paletė“ – ne tik mobiliaisiais telefonais užfiksuoti atgimstančios gamtos žiedai, bet ir senąja cianotipijos technika atliktos nuotraukos. Kviečiame apžiūrėti!

Paroda veiks iki liepos 7 d.