Į Laisvės aikštę grįžta „Vasaros knygų fiesta“

Atversta knyga, gulinti nugarėle į viršų
Data:2022-06-10
Laikas:11:00
Vieta:Laisvės aikštė
Adresas:Laisvės a.
Panevėžys

Birželio 10 d. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka į Laisvės aikštę kviečia knygų gerbėjus. Po 2 metų grįžta nenuotolinė – gyva Lietuvos leidyklų knygų mugė „Vasaros knygų fiesta“. Tai didžiulė šventė panevėžiečiams ir miesto svečiams, besidomintiems knyga.

„Vasaros knygų fiesta“ vyks nuo 11 iki 19 val. Atidarymas – 12 val.

Džiugu, kad šiais metais sulauksime ne tik mažųjų leidyklų, kurios įprastai dalyvaudavo fiestoje, bet ir didelių, kurias sudomino renginys.

Naujausius, populiariausius leidinius pristatys 14 leidėjų: „Baltos lankos“, Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras, „Gelmės“, „Charibdė“, „Trys nykštukai“, „Aktėja“, „Verslas ar menas“, „Andrena“, „Raidynėlis“, „Lieparas“, „Žara“, „Kauko laiptai“ ir „Homo Liber“.

Mugės lankytojai turės galimybę ne tik įsigyti naujienas leidėjų kainomis, bet ir anksčiau išleistas juos dominančias knygas.

Savo išleistus leidinius pristatys ir G. Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka.

Vakare mugės lankytojų lauks įdomūs užsiėmimai – bibliotekos darbuotojų vedama naujoji pasakojimo edukacija pagal Ievos Babilaitės tyliąją (bežodę) knygą „(Ne)vienas“, kūrybinės dirbtuvės jaunimui. Visą dieną Laisvės aikštėje šurmuliuos „Susitikime penktadienį“ renginiai, siūlantys ir smagios muzikos, ir visokių pramogų.

Iki susitikimo!

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.