Edukacijos – galimybė prisiliesti prie teatro legendos

Knygų lentyna, ant sienos kabo paveikslai, ant stalo stovi rožių puokštė, durys į kitą kambarį
Režisieriaus Juozo Miltinio namų autentiška aplinka

Bibliotekos Juozo Miltinio palikimo studijų centras kviečia susipažinti su Panevėžio ir visos šalies teatro legenda – maestro Juozu Miltiniu. Parengtos dvi edukacijos – „Režisieriaus Juozo Miltinio autentiškoje aplinkoje“ ir „Su teatro legenda į XXI amžių“.

Edukacija „Režisieriaus Juozo Miltinio autentiškoje aplinkoje“ praveria duris į šios išskirtinės asmenybės intelektualinį pasaulį ir kasdienybę. Apžiūrėsite režisieriaus palikimą – meno kūrinių kolekciją, išlikusius asmeninius daiktus ir unikalią biblioteką. Inovatyvi ir šiuolaikiška ekspozicijų erdvė nustebins savo paslaptimis ir galimybėmis.

Edukacija „Su teatro legenda į XXI amžių“ pristato maestro ir J. Miltinio palikimo studijų centrą. Asmeninė režisieriaus biblioteka, į UNESCO programos „Pasaulio atmintis“ Lietuvos nacionalinį registrą įtraukti rankraščiai – tai tik kelios edukacinės programos dalys. Akcentas – filmas „Juozas Miltinis. Knygos gravitacija“. Išvysite, kaip legendinio režisieriaus mokiniai dalijasi mintimis apie jo knygas, tad gal atsiras paskata skaityti, pradėti užsienio kalbų studijas.

Edukacijoje „Režisieriaus Juozo Miltinio autentiškoje aplinkoje“ laukiame dalyvių nuo 10 metų,  „Su teatro legenda į XXI amžių“ – nuo 14 metų. Abi pritaikytos ir turintiems klausos, regėjimo negalią.

Edukacijos organizuojamos grupėms. Kviečiame registruotis el. p. edukacijos@pavb.lt, tel. +370 616 197 03 arba internetu.

Edukacijos yra nemokamos, vyksta Juozo Miltinio palikimo studijų centre (Algirdo g. 54-19, Panevėžys).