ATŠAUKTA. Bibliotekoje skambės ukrainiečių literatūra vaikams: viena viešnių – Prezidento žmona Diana Nausėdienė

Vaizdas be pavadinimo
Data:2022-06-06
Laikas:13:00
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Dėl nenumatytų aplinkybių renginys yra atšaukiamas. Atsiprašome dėl nepatogumų ir maloniai primename, kad biblioteka visada atvira atvykstantiems.

Birželio 6 d. 13 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekoje – išskirtinė skaitymų popietė. Knygas vaikams ukrainiečių kalba skaitys mūsų šalyje prieglobstį radusi ukrainietė iš Černihivo Svetlana Savenko. Renginio viešnia – Lietuvos Respublikos Prezidento žmona Diana Nausėdienė.    

Ši iniciatyva – Lietuvos leidėjų asociacijos ir Lietuvos spaustuvininkų asociacijos akcijos „Lietuva skaito!” tęsinys.

Organizatoriai įsitikinę: knyga gali! Net šiais sudėtingais pastaraisiais mėnesiais, kai tapo kur kas sunkiau skaityti, rasti prasmę, išsirinkti tekstą. Vis dėlto knygos svarbos nepraranda – ir ypač tada, kai sunku. Skaitymas yra tarsi terapija: padeda nusiraminti, suprasti vienam kitą, mažina stresą. Labai svarbu skaityti vaikams ir su jais, nes ši bendra veikla ramina ir vaikus, ir suaugusiuosius.

Tad birželio 6-ąją, pirmadienį, bibliotekoje laukiame mūsų mieste ir rajone gyvenančių ukrainiečių bendruomenės narių – vaikų, jų draugų, šeimos narių ir visų, kurie nori pasiklausyti, kaip skamba ukrainiečių kalba. Pabūkime kartu, skaitykime, klausykime, džiaukimės bendryste.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.