Tėčiai, skaitykite vaikams, nes skaitymas suartina

Tėčiai skaito vaikams

Birželio 3 d. šalyje vyks akcija „Tėčiai skaito vaikams“. Į šią smagią ir reikšmingą akciją kviečiamos įsitraukti visos Lietuvos bibliotekos, ugdymo įstaigos ir birželio 3 d. organizuoti skaitymus savo bendruomenėse. Įtraukdami visuomeniškus tėčius, pasiruošusius vaikams skaityti įdomias istorijas, kurkite jaukius skaitymo ritualus.

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka jungiasi prie akcijos: sensoriniuose skaitymuose vaikams skaitys bibliotekos darbuotojas tėtis Žilvinas Kropas.

Šia akcija siekiama įkvėpti ir paskatinti tėčius prasmingai leisti laiką su vaikais, ypač artėjant Tėčio dienai, atkreipti visuomenės dėmesį į skaitymo svarbą ir kartu su vaikais atrasti knygos pažinimo džiaugsmą. Nuo 2019 m. vykstančioje akcijoje vaikams skaitė įvairių profesijų tėčiai – rašytojai, muzikantai, aktoriai, miestų merai, net pareigūnai ir ugniagesiai! Akcija vyko ne tik bibliotekose, mokyklose, darželiuose, bet ir įvairiuose viešuose renginiuose – Vilniaus knygų mugėje, Sostinės dienose.

Nepamirškite įamžinti susitikimų akimirkų, o dalijantis informacija apie akcijos renginius, taip pat jų nuotraukomis socialiniuose tinkluose, žymėti grotažyme #TėčiaiSkaitoVaikams.

Tėčiai, skaitykite savo vaikams, nes skaitymas suartina!

Akcija „Tėčiai skaito vaikams“ yra viena iš Skaitymo skatinimo programos, kurios įgyvendinimą finansuoja Kultūros ministerija, priemonių.