Knygos apie filosofą Arvydą Šliogerį sutiktuvės

Nuotraukoje – pievų peizažas
Data:2022-06-09
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Birželio 9 d. 17.15 val. bibliotekos konferencijų salėje – Viktorijos Daujotytės knygos „Arvydas Šliogeris: „Mano elementorius buvo Homeras“ sutiktuvės.

Dalyvaus knygos autorė prof. habil. dr. Viktorija Daujotytė, buvę iškilaus filosofo Arvydo Šliogerio studentai prof. dr. Naglis Kardelis, doktorantas Justas Kučinskas. Leidinio ištraukas skaitys Juozo Miltinio dramos teatro aktorius Albinas Kėleris. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Kultūros paveldo tyrinėjimo ir skaitmeninimo skyriaus vadovė Greta Kėvelaitienė pristatys panevėžiečio filosofo žmonos Zitos Šliogerienės bibliotekai įteiktą dovaną – asmeninę A. Šliogerio biblioteką. Renginio moderatorius – kultūros istorijos tyrinėtojas, humanitarinių mokslų doc. dr. Darius Kuolys.

Literatūrologės, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatės, prof. habil. dr. V. Daujotytės knyga – tai dialogas su artimu bičiuliu ir ilgamečiu pašnekovu, ryškiausiu pastarojo meto lietuvių filosofu panevėžiečiu Arvydu Šliogeriu (1944–2019). Dialogas atveria, paaiškina jo tekstus ir idėjas, mąstymo kryptis ir būdą.

„Pritraukiantis minties švytėjimas, jei net aštrus ir žeidžiantis. Šliogerio mokykla yra laisvo, rizikuojančio ir švytinčio mąstymo mokykla, joje netrūko ir tikriausiai netrūks gabių mokinių“, – rašo V. Daujotytė.

„Kadangi Šliogerio filosofija iki šiol buvo arba nepagrįstai niekinama, arba perdėtai giriama, bet retai kada rimčiau analizuojama, Viktorijos Daujotytės knyga taps pirmuoju brandaus, oraus, empatiško, o sykiu kritiško vertinimo pavyzdžiu, į kurį privalės atsižvelgti visi, kurie ateityje patys bandys rašyti rimtus darbus apie Šliogerio filosofijos fenomeną“, – teigia filosofas prof. dr.  N. Kardelis.

Kviečiame dar kartą prisiminti, pagerbti vieną iškiliausių panevėžiečių – filosofą A. Šliogerį. Laukiame akademinio jaunimo, mokytojų, gimnazistų, visų, pažinojusių filosofą ir besidominčių filosofija.

Bus galima įsigyti pristatomą knygą.

Bibliotekos vykdomo projekto „Maža žemėlapy, didi pasaulyje 4“ renginys.

Panevėžio miesto savivaldybės logotipas

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.