Informacinio raštingumo – į biblioteką

Žemės planetos telekomunikacijų tinklas

Gegužės 17-ąją minima Tarptautinė informacinės visuomenės diena. Biblioteka savo veiklomis prisideda, kad panevėžiečiams informacinės technologijos taptų vis labiau suprantamos, saugiai ir efektyviai naudojamos. Šiuo metu ypač svarbu ir tai, kad esant dideliam, prieštaringam informacijos srautui žmonės gebėtų atsirinkti, kritiškai vertinti skirtingus šaltinius.

Biblioteka siūlo daugiau kaip 10 nemokamų mokymų pradedantiesiems ir pažengusiesiems – nuo darbo kompiuteriu pradžiamokslio iki interneto labirintų, nuotraukų apdorojimo, saugyklos „debesyje“.

„Daugiausia dėmesio sulaukia mokymai, kaip internetu kasdienėje ir profesinėje veikloje naudotis viešosiomis paslaugomis. Dalyviai supažindinami su praktiniais dalykais – elektroninio parašo galimybėmis jungiantis prie elektroninės valdžios vartų, elektroninės bankininkystės ir sveikatos portalo, valstybės institucijų teikiamomis elektroninėmis paslaugomis. Tarp populiariausių programų – ir „Pažintis su elektronine knyga“, „Laisvalaikis internete“. Lankytojai ypač pamėgo individualias konsultacijas. Tai iki 1 valandos trunkantis susitikimas su bibliotekininku išsiaiškinant labiausiai rūpimus klausimus“, – sako Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vadovė Gitana Užkurėlienė.

Šiemet, neskaičiuojant individualių konsultacijų, išmokyti 185 gyventojai.

„Dabar ypač aktualu ir nepasiklysti medijų pasaulyje, ir išnaudoti jo teikiamas galimybes. Todėl rengiame naują mokymų programą, kaip saugiai ir atsakingai naudotis medijomis, kritiškai vertinti jų turinį“, – teigia G. Užkurėlienė.

Siekdama kuo labiau atitikti bendruomenės poreikius biblioteka atlieka suaugusiųjų skaitmeninio raštingumo mokymų poreikio apklausą. Norima sužinoti, ar aktualios ir naudingos šiuo metu vykdomos programos, pakankamas informacinių paslaugų prieinamumas. Gyventojų atsakymų laukiama visą gegužės mėnesį.

Gegužės–birželio mėn. kompiuterinio raštingumo mokymai kompiuterių klasėje:

Gegužės 19 d. 9–13 val. „Viešosios paslaugos internetu“
Gegužės 24–25 d. 9–13 val. „Saugykla debesyje darbui ir namams – „Google“ diskas“
Birželio 6–10 d. 9–13 val. „Išmokime dirbti kompiuteriu (pradžiamokslis)“
Birželio 14 d. 9–13 val. „Laisvalaikis internetu“
Birželio 16 d. 9–13 val. „Skaitmeninių nuotraukų apdorojimas“
Birželio 21 d. 9–13 val. „Pažintis su „MS Excel 2010“ skaičiuokle (pradžiamokslis)“
Birželio 28 d. 9–13 val. „Saugykla debesyje darbui ir namams – „Google“ diskas“

Į mokymus registruokitės bibliotekos registracijos tarnyboje (I a)., el. paštu jolanta.gorskiene@pavb.lt arba mob. tel. 8 616 19 013.