„Strolių giminės knygos“ sutiktuvės bibliotekoje

Strolių giminė
Data:2022-05-03
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Gegužės 3 d. 17.15 val. bibliotekos konferencijų salėje kviečiame į „Strolių giminės knygos“ pristatymą. Dalyvaus knygos leidėjas bei redaktorius Virginijus Strolia ir autorė Vanda Strolaitė-Zinienė. 

Solidžią monografiją apie turtingą savo giminės istoriją sumanęs išleisti V. Strolia yra Anykščių Garbės ambasadorius Ukrainoje, leidyklos „Baltia Druk“, garsėjančios LDK paveldo sklaida, bendrasavininkis. Knygos autorė – jo pusseserė V. Strolaitė-Zinienė, kuri 2013 m. sudarė ir išleido knygą apie kitą savo giminės atšaką „Čiunkių versmė: prisiminimai apie Maldaikių šeimos gyvenimą“. 

Ši knyga tai svarbus rašytinis paminklas ne tik Strolių giminei, bet  ir tam metui, tam kraštui, kuriame giminė gyveno ir tebegyvena. Pasak autorių, knygą leido profesionalų komanda, atidžiai buvo tikrinami faktai, pavardės, vietovardžiai. Knygoje gausu fotografijų, iliustracijų, šiltų prisiminimų ir netgi valgių receptų. „Giminės knygos išleidimas yra didžiausia investicija į ateinančias kartas,“ – sako V. Strolia. 

Kviečiame visus, besidominčius kraštotyra ir geneologijos subtilybėmis. Galbūt šis susitikimas paskatins ieškoti ir savo giminės ištakų.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.