Lietuvių kalbos dienos bibliotekoje

Programos plakatas

Kaskart tardami žodį – renkamės. Vartoti skolinį ar lietuvišką žodį. Žargoną ar taisyklingą formą. Įprastą, buitišką žodį ar įdomesnį jo sinonimą. Kiekvienas mūsų pasirinkimas lemia lietuvių kalbos – vienos seniausių ir archajiškiausių kalbų pasaulyje – likimą. Tik nuo mūsų priklauso, ar išsaugosime skambų lietuvišką žodį ateities kartoms.

Lietuvių kalbos dienų tikslas – didinti lietuvių kalbos prestižą, stiprinti lietuvių kalbos mokymosi motyvaciją, prisidėti prie lietuvių kalbos sklaidos pasaulyje, telkti bendruomenes Lietuvoje ir užsienyje. Prisijungdama prie šios iniciatyvos, biblioteka vasario–gegužės  mėnesiais kvies pasitikrinti ir praturtinti lietuvių kalbos žinias. Vyks lietuvių kalbai skirti renginiai, žaidimai, konkursai ir kita.

Programa

Lietuvių kalbos dienų renginiai su Komunikacijos centru „Kalba. Knyga. Kūryba“ ir Lietuvių kalbos draugijos Panevėžio skyriumi:

Vasario 22 d. konferencijų salėje – renginys „Paminklas Spirakiams, Panevėžiui ir Piniavai šiaurės aukštaičių panevėžiškių šneka…“, Emilijos Valentinavičienės knygos Tekėje saulala Šaukliuos’ sutiktuvės.

ATŠAUKTAS. Balandžio 26 d. konferencijų salėje – Komunikacijos centro „Kalba. Knyga. Kūryba“ išleistų knygų „Kultūros studijos Panevėžyje: Jonas Jablonskis“ ir „Kultūros studijos Panevėžyje: Petras Būtėnas“ sutiktuvės.

———————–

„El. knygos: lietuvių autorių kūryba jūsų telefone“. Populiariausių elektroninių lietuvių autorių knygų sąrašas su tiesioginėmis nuorodomis, skelbiamas bibliotekos interneto svetainėje.

Literatūrinis protmūšis. Išbandysite jėgas ieškodami atsakymų į klausimus apie literatūrą ir kalbą. Dalyvių amžius nuo 14 metų, grupė nuo 12 dalyvių, trukmė iki 2 val. Protmūšiui registruokitės el. p. edukacijos@pavb.lt, tel. +370 616 197 03 arba užpildydami formą

Veiklos bibliotekos socialiniuose tinkluose: interaktyvūs lietuvių kalbos testai ir gražiausio lietuviško žodžio rinkimai bibliotekos Vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos skyriaus „Facebook“ paskyroje. Interaktyvūs testai (quiz) Atviros jaunimo erdvės socialiniuose tinkluose „Instagram“ ir „Facebook“.

Kviečiame aktyviai dalyvauti. Lietuvių kalbos ateitis – Tavo lūpose ir Tavo rankose!