Kurkime šventinį gerumą dovanodami bibliotekoms knygas

Akcijos plakatas

Artėjant gražiausioms metų šventėms šalies bibliotekos vėl kviečia lankytojus prisidėti prie jau daugiau nei dešimt metų gyvuojančios akcijos „Knygų kalėdos“. Dovanokite bibliotekai skaitytojų laukiamų knygų, o sau ir kitiems – skaitymo džiaugsmą.

Kaip žinia bibliotekose trūksta naujų, lankytojų pamėgtų knygų. Dažnai populiarių skaitinių tenka labai ilgai laukti, nes turimi egzemplioriai greitai išgraibstomi. Jūs galite prisidėti prie šios problemos sprendimo dovanodami bibliotekai knygų, patenkančių į skaitomiausių knygų sąrašą.

Šiais metais akciją organizuoja Lietuvos bibliotekininkų draugija ir skelbia „BIBLIOTEKŲ knygų Kalėdas“. „Šventinis gerumas kartu su knyga“ – šių metų akcijos šūkis, o iniciatyvos organizatoriai ragina ne vien dovanoti knygas, bet šventiniu laikotarpiu nepamiršti apsilankyti bibliotekoje. Čia galite ramiai paskaityti knygą, susitikti su bičiuliais ar sudalyvauti renginyje. Knygų apsuptyje pasimiršta dienos rūpesčiai, aplanko šventinė nuotaika. 

Kaip dovanoti knygas bibliotekai?

Dovanojamas knygas iki sausio 15 dienos galite atnešti į Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Centrinius rūmus (Respublikos g. 14) arba į Vaikų literatūros skyrių (Respublikos g. 26-4). Čia rasite specialiai akcijai paruoštą dėžę.

Tikimės jūsų gerumo prisidedant prie akcijos, pasidalinant šia žinia su draugais ir kolegomis bei dovanojant knygas.

Akcijos „Bibliotekų knygų Kalėdos“ organizatorius – Lietuvos bibliotekininkų draugija. Rėmėjas – UAB „Asseco Lietuva“