Paskaita „Mano namuose mažas paaugliukas“

Vaizdas be pavadinimo
Data:2021-11-18
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Lapkričio 18 d. 17.30 val. bibliotekos konferencijų salėje vyks projekto „Veiklios šeimos Panevėžyje“ renginys – psichologės Akvilijos Kiburienės paskaita „Mano namuose mažas paaugliukas“.

Dažnai tėvai nežino, ko griebtis, kai vaikas vos išmokęs kalbėti į visus klausimus atsako žodžius „ne“, lydimu kojos treptelėjimu, suspaustu kumštuku ar pikta veido grimasa. Šį nelengvą periodą psichologai dažnai įvardina „vaikystės paauglyste“. Jeigu ir jūsų namuose gyvena mažasis paaugliukas, ši paskaita būtent jums.

Paskaitoje sužinosite apie:

  • šio amžiaus tarpsnio (12–36 mėn.) ypatumus,
  • kokie yra pagrindiniai tokio amžiaus vaikų poreikiai,
  • kaip patenkinti vaiko poreikį neprarandant savęs,
  • kaip sukurti sveiką rutiną ir namų taisykles bei kaip jų laikytis.

Tėveliams reikia atsinešti po keletą kartono lapų, žirklių, pora nenaudojamų žurnalų ir pieštukinių klijų.

Apie lektorę:

Psichologė, dviejų vaikų mama Akvilija Kiburienė su šeimomis dirba jau daugiau nei dešimt metų. Jos interesų sritys: mokykliniai sunkumai, adaptacija, elgesio korekcija, vaiko emocinio intelekto ir savigarbos ugdymas. Laisvalaikiu ji skaito profesinę ir grožinę literatūrą, o geriausiai pasiilsi vaikščiodama su šunimi.

„Meilė ir ribos yra šaknys, kurios maitina ir saugiai įtvirtina sveikos, bręstančios asmenybės medį. Tėvų žodžiai ir elgesys lyg saulė ir lietus padeda medžiui tvirtėti. „Aš tave myliu“ – tai geriausias pasisveikinimas su savo vaiku. Šie žodžiai tampa vaiko vidiniu balsu ir pasitikėjimo savimi pamatu“

– sako A. Kiburienė

Drauge su tėvais ji ieško kiekvienai šeimai tinkamo, kūrybiško būdo auginti sveikas ir stiprias asmenybes.


Šis renginys yra projekto „Veiklios šeimos Panevėžyje“ susitikimas

Bibliotekos logotipas    Panevėžio miesto savivaldybės logotipas

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *