Nauja bibliotekos paslauga – pasakojimo ekskursijos

Erdvioje patalpoje stovi trys žmonės
Ekskursijos akimirka bibliotekos Atrijaus terasoje

Džiaugiamės galėdami pranešti, kad nuo lapkričio 8 d. bibliotekoje startuoja nauja paslauga – trys pasakojimo ekskursijos. Jos suteiks lankytojams galimybę pažinti Gabrielės Petkevičaitės-Bitės asmenybę ir dar nematytą bibliotekos pusę. Įtraukiantys pasakojimai supažindins su bibliotekos istorija, erdvėmis ir paslaugomis.

Ekskursijoje apie šiandienos biblioteką, griaunančią senus stereotipus, išgirsite, kaip bėgant metams pakito bibliotekų veikla. Kadaise asocijavusis su mirtina tyla ir griežtomis bibliotekų darbuotojomis, dabar biblioteka – ne tik knygų, bet ir įvairiausių prasmingų veiklų vieta, kurioje lankytojai mokosi, pramogauja, bendrauja. Ši ekskursija supažindins su plačiu spektru bibliotekoje vykdomų veiklų ir paslaugų.

Ekskursija apie bibliotekos istoriją ir pastatus atskleis turtingą įstaigos praeitį. Lankytojai sužinos apie pirmosios valstybinės bibliotekos Panevėžyje įsteigimą, kada ji buvo perkelta į patalpas Respublikos gatvėje, kaip šios išaugo į dabartinį pastatų ansamblį. Išgirs apie bibliotekos erdves puošiančius meno kūrinius – pasaulinio garso dailininko Stasio Eidrigevičiaus piešinius, stiklinį frizą Didžiosios skaityklos pertvaroje – ir dar daug netikėtų faktų.

Ekskursija apie Gabrielę Petkevičaitę-Bitę pakvies į unikalią erdvę „Bitės aruodai“ ir leis pasinerti į šios didžios asmenybės pasaulį. Supažindins ne tik su plačia Bitės visuomenine veikla, pasiekimais, bet ir su mažiau pažinta, asmeniškesne jos puse. Interaktyvus pasakojimas suteiks ne tik įdomių žinių, bet ir įkvėpimo.

Daugiau informacijos teiraukitės ir registruokitės tel. (8 45) 50 20 39 arba el. paštu vida.mikeleviciute@pavb.lt.


Pasakojimo ekskursijos buvo parengtos įgyvendinant projektą „Pasakojimo meistrystė Lietuvos bibliotekų auditorijoms“. Projektas yra skirtas Panevėžio regiono bibliotekininkų profesiniam tobulėjimui pasakojimo meistrystės (storytelling) srityje. Projekto partneriai – profesionalūs pasakotojai iš Legendų muziejaus (Švedija) ir Jelgavos viešosios bibliotekos (Latvija). Dešimt bibliotekos darbuotojų dalyvavo šių partnerių vestuose pasakojimo meno mokymuose, kurių metu mokėsi kurti pasakojimo metodais pagrįstas ekskursijas.

Projektą bendrai finansuoja Europos pasakotojų federacija ir ES programa „Kūrybiška Europa“

LogotipasFest logotipas