Įvyko dainuojamosios poezijos festivalis-konkursas „Mano senas drauge…“

Scenoje susibūrę kelios dešimtys jaunimo dainuojamosios poezijos festivalio „Mano senas draugas“ dalyvių

„Jubiliejinis. Jau dešimtasis… Prieš vienuolika metų pradėjus Lietuvos moksleivių dainuojamosios poezijos festivalį-konkursą „Mano senas drauge…“, tik gražiausiose svajonėse galėjai matyti jo tokį sėkmingą gyvavimą. Ko gero, tai yra vienintelis žanras, populiarinantis lietuvių poeziją,“ – sako projekto vadovas Arnoldas Simėnas.

Festivaliuose jau dalyvavo apie pusantro šimto jaunųjų dainų autorių. Laureatų koncertuose dalyvavo 100. Visi jie sukūrė bent po vieną Elenos Mezginaitės poezijos dainavimo interpretaciją. Kiek poetų galėtų pasigirti tokiu jaunųjų kūrėjų dėmesiu? O juk jų kūriniai pasklinda ne tik Lietuvoje!

Dešimtasis festivalis dovanojo 13 naujų autorių, 31 atlikėją iš Zarasų, Alytaus, Vilniaus, Kauno, Nemenčinės, Dusetų, Šiaulių… Jie atvežė beveik dvidešimt naujų Elenos Mezginaitės ir kitų autorių poezijos muzikinių interpretacijų. Scenografija stebino naujomis proginėmis detalėmis.

Svarbiausia naujovė, kad X Lietuvos moksleivių dainuojamosios poezijos festivaliui-konkursui specialiai pagal Egidijaus Štaro ir Edmundo Petrovo kūrinį „Mano senas drauge…“ buvo sukurta aranžuotė. Autorius – kompozitorius, dirigentas Tadas Šileika. Kūrinį atliko Panevėžio muzikinio teatro styginių kvartetas ir džiazo muzikantas, saksofono virtuozas Igoris Švedko.

Konkursinis koncertas išryškino 11 laureatų ir nominantų. I, II ir III vietos paskirtos UŽ ELENOS MEZGINAITĖS POEZIJOS MUZIKINĘ INTERPRETACIJĄ.

Taip pat I, II ir III vietos paskirtos UŽ PROFESIONALŲ ATSTOVAVIMĄ DAINUOJAMOSIOS POEZIJOS ŽANRUI.

Vienas iš atlikėjų bus paskelbtas festivalio-konkurso DIDŽIOJO PRIZO (GRAND PRIX) laimėtoju.

Vertinimo komisija dar išrinko 4 nominantus už originalius sprendimus. Tradiciškai 1 dalyvis yra apdovanojamas Panevėžio miesto mero prizu.

Visi laimėjimai bus paskelbti filme-koncerte, kuris dabar montuojamas. Jo premjera „YouTube“ platformoje numatoma gruodžio mėnesio pirmosiomis dienomis. Nuorodą viešinsime įvairiomis formomis.

Valdo Somovo nuotraukos

 


Organizatoriai ir partneriai

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka ir Panevėžio Vytauto Žemkalnio gimnazija

Bibliotekos logotipas 

Projektą finansuoja

Lietuvos kultūros taryba, Panevėžio miesto savivaldybė

LKT_Logotipas  Panevėžio miesto savivaldybės logotipas

Rėmėjai

UAB BURBULIUKAS ir dailiųjų amatų įmonė MIDENĖ

 

Projekto informaciniai rėmėjai

UAB ONmedia (dienraštis SEKUNDĖ ir savaitraštis PANEVĖŽIO BALSAS), interneto informacinės agentūros AINA ir JP (Jūsų Panevėžys)

  Dienraščio Sekundė logotipas     Jūsų Panevėžys logotipas