Projektas „Vyresnio amžiaus žmonių skaitmeninių gebėjimų ugdymas mokantis kartu su šeima” Utenoje

Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos darbuotojos Jurgita Gudelienė ir Vaida Kunčinienė šią vasarą pagal  ES Erasmus+ strateginių partnerysčių projektą „Vyresnio amžiaus žmonių skaitmeninių gebėjimų ugdymas mokantis kartu su šeima” (Nr. No. 2020-1-LT01-KA204-077965)  viešėjo Bulgarijos sostinėje Sofijoje.

Darbuotojos dalyvavo mokymuose, kurių tema – kaip panaudoti menines kūrybines veiklas vyresnio amžiaus žmonių skaitmeninių kompetencijų tobulinimui įtraukiant ir kitus jų šeimos narius.

Tarptautiniuose mokymuose dalyviai pasidalino praktiniais įgūdžiais, patirtimi, idėjomis, o vėliau jas pritaikė savo organizacijose.

Utenos bibliotekoje buvo suorganizuoti mokymai „Skaitmeninė – kūrybinė laboratorija su programa CANVA. Mandalų kūrimas iš augalų ir perkėlimas į skaitmeninę erdvę”.

Mandala – dažniausiai apskritimo formos piešinys. Tai tokia meno forma, intuityvi kūryba, kuri suteikia ramybę, padeda susikoncentruoti. Mokymų dalyvės dirbo poromis ir kūrė mandalas iš augalų, gėlių žiedų, kankorėžių. Kiekviena komanda  suskaitmenino savo kūrinį bei, išmokusi naudotis kompiuterio programa „Canva”, sukūrė skaitmeninį atviruką su savo padarytos mandalos vaizdu.

„Canva” – tai pažangi ir labai funkcionali grafinio dizaino kūrimo programėlė, kurios pagalba net ir nebūnat  dizaineriu galima susikurti patraukliai atrodančias reklamas, koliažus,  lankstinukus, socialinių tinklų vizualizacijas ar kitus  norimus darbus.

Kūrybinės laboratorijos dalyvės liko patenkintos ir savo sukurtomis mandalomis, ir įgytu gebėjimu naudotis nauju skaitmeniniu įrankiu.

Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos informacija

Europos Komisijos parama nereiškia pritarimo šio straipsnio turiniui, kuriame pateikiama autorių nuomonė, todėl Europos Komisija negali būti laikoma atsakinga už informaciją panaudotą šiame straipsnyje.