Molėtų biblioteka kviečia dalyvauti filosofo Tado Snuviškio nuotolinėje filosofijos paskaitoje

Paskaita-moletai

Spalio 7 d., ketvirtadienį, 18 val. Molėtų bibliotekos Filosofijos skaitykloje (adresas zoom shorturl.at/hHJKZ ) vyks vieša filosofo Tado Snuviškio paskaita „Įvadas į tuštumą budistiniu ir daoistiniu požiūriu“.

Registracijos nereikia, paskaita atvira visiems. Dalyvauti gali iki 100 žmonių. Susitikimo ID 850 8983 8575.

Vakarų psichoterapijoje tuštumos jausmas gali būti traktuojamas kaip vienas iš požymių, rodančių sutrikimus – depresiją, ribinį asmenybės sutrikimą, priklausomybę. Kodėl tas pats žodis „tuštuma“ budistinėje ir daoistinėje filosofijoje gali skambėti kaip siekiamybė? Ar kalbame apie tą patį dalyką?

Tadas Snuviškis, eruditas ir poliglotas, yra VU filosofijos doktorantas, šį rudenį ginasi daktaro disertaciją. Stažavosi Kinijoje, Zhejiango universitete. Mokslinių tyrimų sritys – lyginamoji filosofija, Indijos filosofija (ypač vaišešikos mokykla), Kinijos filosofija, budizmas, Rytų filosofijos šaltiniotyra.

Virtuali Molėtų bibliotekos Filosofijos skaitykla prasidėjo 2020 m. pavasarį, paskelbus karantiną. Ją kuruoja filosofai prof. Lina Vidauskytė ir Vidas Dusevičius, užsuka ir vienas žinomiausių Lietuvos filosofų prof. Tomas Sodeika. Prisijungti kviečiami visi, kurie nori į savo kasdienybę pažvelgti filosofiniu žvilgsniu. Amžius, išsilavinimas, gyvenamoji vieta nesvarbu, tai ne akademinės studijos, o filosofijos praktika.

Susitikimai zoom platformoje atviri visiems norintiems, vyksta kiekvieną ketvirtadienį 18:00-19:30. Norinčius gauti savaitinius Filosofijos skaityklos skaitinius kviečiame registruotis audra.girijote@gmail.com Greta ketvirtadienio susitikimų, kur aptariami filosofiniai tekstai, šį sezoną numatytos keturios viešos paskaitos. Molėtų bibliotekos Filosofijos skaityklą remia Lietuvos kultūros taryba.

Molėtų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija