Geriausiems bibliotekininkams įteikti „Ad astra“ apdovanojimai

„Ad Astra“ apdovanojimai 2021 m.

Rugsėjo 30 d. iškilmingoje šventėje Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje buvo pasveikintos geriausios Panevėžio regiono bibliotekų darbuotojos, nominacijos „Ad astra“ konkurso laureatės. Už profesinius pasiekimus joms įteikti 2020 m. „Ad astra“ ženklai, tarti kolegų ir valdžios atstovų sveikinimo žodžiai ir linkėjimai.   

Šventę pakiliai vedęs aktorius Gintaras Mikalauskas pirmiausia pakvietė žodį tarti Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos direktorę Jurgitą Bugailiškienę, ji pasveikino laureatus ir perdavė Kultūros ministerijos atstovų sveikinimą.

Laureates dalyvavimu pagerbė ir sveikinimus tarė Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Žibutė Gaivenienė, Ignalinos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Juozas Rokas, Biržų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Lina Vireliūnienė, Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos prezidentė Danguolė Abazoriuvienė.

Buvo perskaityti laureatėms skirti Apskričių viešųjų bibliotekų asociacijos pirmininkės Emilijos Banionytės sveikinimo žodžiai.

Apdovanojimus ir ženklus „Ad astra“ teikė G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos direktorė Jurgita Bugailiškienė ir nominacijos „Ad astra“ vertinimo komisijos pirmininko pavaduotoja G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos darbuotoja Ramunė Greiciūnienė.

Panevėžio regiono savivaldybių viešųjų bibliotekų kategorijoje nominuota ir ženklu „Ad astra“ apdovanota Laima Andrijauskienė, Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Suaugusių vartotojų  aptarnavimo skyriaus vyriausioji bibliotekininkė. Nominacija jai skirta už kūrybiškumą, bendruomenės telkimą prasmingiems darbams, skaitymui, bendravimui ir bendradarbiavimui, gebėjimą  prisitaikyti  prie naujų sąlygų, daugelį renginių sėkmingai perkeliant į virtualią erdvę, projektinės veiklos  iniciatyvas, plečiant  veiklų geografiją ir įgyvendinant krašto  pažinimo  projektą „Bažnyčių  istorija  žadina  vaizduotę“.

Panevėžio regiono savivaldybių viešųjų bibliotekų filialų kategorijoje nominuota Indra Drevinskaitė,Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešosios bibliotekos Jono ir Adolfo Mekų palikimo studijų centro vyriausiajai bibliotekininkei. Jai dėkojamauž kruopštų ir nuoseklų darbą įprasminant Jono ir Adolfo  Mekų atminimą Biržų krašte ir jų palikimo garsinimą Lietuvos ir užsienio auditorijoms.

Panevėžio regiono mokyklų bibliotekų kategorijoje apdovanota Jelena Kulšinskienė, Panevėžio „Vilties“ progimnazijos bibliotekos vedėja. Ji nominuota už gebėjimą mokyklos biblioteką paversti turiningo bendravimo, informacijos keitimosi ir sklaidos erdve, kurioje savo vietą randa ir gerai jaučiasi kiekvienas mokyklos bendruomenės narys, pandemijos metu išlaikyti glaudų ryšį su mokyklos bendruomene, sėkmingai įsisavinant virtualaus mokymosi platformas, skaitmenines mokymosi aplinkas, ieškant ir pritaikant įvairias nuotolinio darbo formas prasmingai bibliotekos veiklai.

Vertinimo komisija „Ad astra“ laureates atrinko iš 12 pretendenčių. Šventėje buvo padėkota visoms bibliotekininkėms, dalyvavusioms Panevėžio regiono  bibliotekų darbuotojų Metų nominacijos „Ad astra“ konkurse. Pasak vertinimo komisijos narės Ramunės Greiciūnienės, kiekviena pretendentė buvo verta nominacijos, todėl komisijai buvo sunku išrinkti tris geriausias.

Šventėje skambėjo Panevėžio muzikinio teatro ir Panevėžio m. savivaldybės Kultūros skyriaus muzikinė dovana – atlikėjų Ekaterinos Rodionovos, Arvydo Kveglio ir Justino Mačio atliekama muzika. Direktorė J. Bugailiškienė dėkojo bibliotekos globėjui G. Mikalauskui ir dar kartą sveikino tapus 2020 Metų panevėžiečiu už ypatingus ilgamečius darbus garsinant Panevėžio miestą.

„Ad astra“ apdovanojimai įteikti jau penktą kartą. Jais siekiama pagerbti Panevėžio ir Utenos apskričių teritorijose veikiančių viešųjų ir mokyklų bibliotekų geriausius specialistus, informuoti visuomenę apie prasmingą jų veiklą bei prisiminti Gabrielę Petkevičaitę-Bitę, kurios asmenybė ir vertybės įkvėpė nominacijos idėją.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *