Monika Dirsytė pasakos apie performanso meną

Performanso akimirka
Data:2021-09-28
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Rugsėjo 28 d. 17.15 val. bibliotekos konferencijų salėje vyks susitikimas su viena aktyviausių performanso menininkių Lietuvoje – Monika Dirsyte. Renginyje „PERFORMANSO MENININKAS. KAS TAI?“ M. Dirsytė papasakos apie savo kūrybą ir šią, dar ne visiems gerai pažįstamą meno šaką. Menininkę kalbins menotyrininkė Rūta Povilaitytė.

M. Dirsytė baigė skulptūros bakalauro ir magistrantūros studijas Vilniaus dailės akademijoje.

2015 m.  meno mugėje „ArtVilnius’15“ žiūrovų ji buvo išrinkta geriausia menininke. Jos performansai – vizualūs, atviri, verčiantys susimąstyti.

„Aš nebijau dalintis savo pasauliu su kitu žmogumi, nenoriu nupiešti savo pasaulio gražesnėmis spalvomis, noriu pabūti su žmogumi tokiu, koks jis yra. Būtent performansu man tai ir pavyksta geriausiai,“ – sako menininkė.

Vaizdo įraše – M. Dirsytės performansas „Veidaknygė“ (2016 m.).

Renginys iš projekto „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje 3“.

Projektą finansuoja:

LKT_Logotipas  Panevėžio miesto savivaldybės logotipas

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.