Lietuvos moksleivius kviečia jubiliejinis dainuojamosios poezijos festivalis-konkursas „Mano senas drauge…“

Vaizdas be pavadinimo

Šventinis dainuojamosios poezijos festivalis-konkursas „Mano senas drauge…“, skirtas Elenai Mezginaitei atminti, kviečia aktyviai dalyvauti moksleivius iš visos Lietuvos. Paraiškas teikti gali jaunimas iki 19 m., tiek kaip solistai, tiek kaip ansambliai. Renginys, padėjęs ne vienam jaunajam atlikėjui užkopti į didesnes scenas, gali tapti ir jūsų kūrybinio proveržio vieta!

Šių metų festivalis-konkursas ypatingas – minimos dvi svarbios sukaktys. Spalio  31 d. švęsime festivalį įkvėpusios poetės Elenos Mezginaitės 80-ąsias gimimo metines, o pats renginys jau organizuojamas jubiliejinį dešimtąjį kartą.

Apie festivalį-konkursą „Mano senas drauge“

Kuo ypatingas festivalio žanras? Dainuojamoji poezija skatina jaunimą dainuoti lietuvių kalba, skaityti, ieškoti sau artimos minties, emocijos, suprasti žodžio prasmę, išgirsti poetinės kalbos skambesį. 

Vienas iš esminių festivalio leitmotyvų – žinia apie Elenos Mezginaitės kūrybos savitumą, priminimas apie iškiliausią Aukštaitijos regiono poetę, kritikų vertinamą kaip europinio lygio poezijos kūrėją. E. Mezginaitė tapo įkvėpimo šaltiniu ne vienam dainų autoriui ir atlikėjui. Jos tekstus savo dainoms rinkosi kompozitoriai Laimis Vilkončius, Alvydas Jegelevičius, roko grupė  „Hiperbolė“, dainininkas Kastytis Kerbedis, dainuojantys aktoriai Vladas Bagdonas, Kristina Kazlauskaitė, „Keistuolių teatras“, vienas iš žanro pradininkų Alfredas Kukaitis ir kt.

Festivalio-konkurso nuostatai

Festivalio-konkurso paraiška pildymui

Užpildytą paraišką iki lapkričio 8 d. siųskite el. paštu rasa.majauskiene@gmail.com

Organizatoriai labai prašo net apie ketinimą dalyvauti pranešti kuo anksčiau! Skambinkite tel. 8 688 75 727.

Daugiau informacijos apie konkursą-festivalį „Mano senas drauge…“ ieškokite čia.

Aktualiausia informaciją sekite Facebook renginio diskusijoje.

Norinčius susipažinti su poetės kūryba ir pasisemti įkvėpimo festivaliui-konkursui, kviečiame iš bibliotekos skolintis E. Mezginaitės kūrybos rinktinę „Mano senas drauge“.

Projektą finansuoja:

LKT_Logotipas   

Informaciniai rėmėjai:

       Dienraščio Sekundė logotipas     Jūsų Panevėžys logotipas      Tėvynė logotipas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *