Nacionalinė biblioteka skelbia kūrybiškiausios anotacijos konkursą

Pasaulis mano knygų lentynoje

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka jau antrus metus iš eilės organizuoja anotacijų konkursą „Pasaulis mano knygų lentynoje“. Šiuo konkursu nacionalinė biblioteka, bendradarbiaudama su Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla ir viešosiomis bibliotekomis, kviečia visos Lietuvos skaitytojus rašyti savo mėgstamiausios knygos anotaciją ir varžytis dėl vertingų prizų. 

Organizatoriai pabrėžia, kad svarbiausia KŪRYBIŠKUMAS, todėl anotacija gali būti eiliuota, akademinė, eseistinė, gali turėti parodijos bruožų. Dalyviai kviečiami ne tik aprašyti mėgstamiausią lietuvių ar užsienio autorių knygą, bet ir nufotografuoti savo knygų lentyną – atskleisti, kaip atrodo jų knygų pasaulis. Konkurse kviečiami dalyvauti visi: moksleiviai, studentai, literatūros mylėtojai, plunksną jau įvaldę ar mėgstantys rašyti kartkartėmis. Dalyviai rungsis dviejose amžiaus grupėse.

Kūrybiškiausi ir originaliausi specialios vertinimo komisijos išrinkti darbai bus skelbiami Nacionalinės bibliotekos „Facebook“ paskyroje, kurioje už juos galės balsuoti skaitytojai. Laimėtojai bus apdovanoti Nacionalinės bibliotekos bei Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos įsteigtais prizais.