Improvizuoti kviečia stovykla „Kėdes į lauką“

Vaizdas be pavadinimo

Rugpjūčio 17 d. 11 val. vyks 6-oji stovyklos „Kėdes į lauką“ diena.

Pirmiausia susipažinsime su Panevėžio teatro tėvu Juozu Miltiniu. Aplankysime butą, kuriame gyveno pats maestro ir išgirsime stulbinančių istorijų apie šios asmenybės gyvenimą!

O desertui – Forumo teatras ir vaidybinės improvizacijos.

„Teatras – menas žiūrėti į save“, – teigia forumo teatro įkūrėjas Augusto Boal. Kas tas FORUMO teatras? Tai interaktyvus vaidybinis žaidimas, kuriame aktorius tampa žiūrovu, o pastarasis sėda į kėdę, įsijausdamas į narpliojamą dramą.

Vaidybiniai sugebėjimai būtini? Tikrai ne. Svarbiau ne vaidinti, o įsijausti į veikėjo vidinį pasaulį ir problemą, padėti kitiems išeiti iš keblios situacijos sukeliant kuo mažesnę žalą.

Na, o taip pat laukia improvizacijos. Taikysime aktoriams mokyti naudojamas technikas, kuriomis išlaisvinsime judesį, ieškosime kūrybiškų sprendimų išsisukti iš netikėtų situacijų, bandysime pagauti kampą ir jį pamesti.

Būtina registracija!

_______________________________

„Kėdes į lauką“ – tradicija tapusi kūrybiškumo ir biblioterapijos vasaros stovykla, skirta 14-29 m. jaunimui. Net 12 dienų trunkantis užsiėmimų ciklas skatins pažinti meno terapiją, lavinti kūrybiškumą, susirasti draugų ir įgyti įgūdžių meninėse veiklose.

Visos veiklos yra nemokamos. Užkandžiais ir gėrimais pasirūpinkite patys.

Renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.

Projektą organizuoja Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka.

Bibliotekos-logotipas-tamsiai-pilkas-png

Projektą remia Panevėžio miesto savivaldybė.

Panevezio-miesto-savivaldybe