Prisijunkite prie EBSCO internetinių mokymų

ebsco-1

Nors įpusėjo vasara ir prasideda atostogos, EBSCO duomenų bazės mokymai tęsiasi, nes vasara daugeliui tyrinėtojų ir studentų yra straipsnių, tezių rašymo metas. Kviečiame į EBSCO duomenų bazės mokymus liepos mėnesį. Mokymai vyks anglų kalba, būtina išankstinė registracija.

EBSCOhost įrankiai, padėsiantys efektyviau ieškoti informacijos
EBSCOhost platforma yra ne tik vieta, kur tyrėjai ieško mokslinės literatūros, bet ir dirba su bibliografija. Šios praktinės sesijos metu apžvelgsime funkcijas, t. y straipsnių išsaugojimą atskirame aplanke ir dalijimąsi paieškos rezultatais su kitais, naudojant paieškos istoriją, duomenų išsaugojimą „Zotero“ ar „Mendeley“ programose, ar straipsnių išsaugojimą „Google“ disko paskyroje.
Data: liepos 6 d.
Laikas: 12–13 val.
REGISTRUOTIS

EBSCO duomenų bazės prieinamos per nacionalinę licenciją Latvijoje ir Lietuvoje
Sesijos metu apžvelgsime EBSCO duomenų bazes, prieinamas institucijoms pagal nacionalinę licenciją Latvijoje ir Lietuvoje. Vartotojai turi prieigą prie EBSCO Open Dissertations ™ – tarptautinės diplomų ir disertacijų duomenų bazės ir daugybės išsamių mokslinių duomenų bazių. Iš dalies į paketą įtrauktos „Academic Search ™ Complete“ ir „Business Source® Complete“ duomenų bazės yra tarp dažniausiai naudojamų mokslo šaltinių pasaulyje.
Data: liepos 7 d.
Laikas: 11.30–12.30 val.
REGISTRUOTIS

Išplėstinė paieška EBSCOhost
Sesijos metu mes parodysime, kaip atlikti išplėstinę paiešką naudojant EBSCOhost platformos funkcijas naudojant specialius ženklus.
Data: liepos 8 d.
Laikas: 13.30–14.15 val.
REGISTRUOTIS

Mokslinių straipsnių rengimas
Mokymų metu parodysime EBSCOhost platformos galimybes ir funkcijas, kurios gali būti naudingos dirbant mokslinį darbą. Aptarsime, kaip kuriamos mokslinės publikacijos, kokių rūšių leidinius turime, kodėl verta publikuoti recenzuojamuose šaltiniuose.
Data: liepos 14 d.
Laikas: 14–14.50 val.
REGISTRUOTIS

Kaip pirkti el. knygas iš EBSCO internetinio knygyno?
Mokymų metu dalyviai susipažins su internetiniu knygynu „EBSCOhost Collection Manager“. Peržiūrėsime svarbiausias funkcijas ir žingsnis po žingsnio parodysime, kaip užsisakyti pasirinktus leidinius.
Data: liepos 15 d.
Laikas: 12.30–13 val.
REGISTRUOTIS

Primename, kad norintiems naudotis duomenų baze iš namų suteikiami slaptažodžiai: kreipkitės el. paštu gitana.uzkureliene@pavb.lt dėl prisijungimo. Nurodykite savo vardą, pavardę bei skaitytojo pažymėjimo numerį. Prisijungimo duomenis Jums išsiųsime elektroniniu paštu.