Kviečiame į „Poezijos pavasario 2021“ šventę

Festivalio „Poezijos pavasaris“ plakatas
Data:2021-07-09
Laikas:15:00
Vieta:Juozo Urbšio visuomeninės minties ir kultūros centras
Adresas:Zaosės vnk., Čiūrų k.
Krekenavos sen., Panevėžio raj.

Liepos 9 d. Panevėžio mieste ir rajone vyks tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris 2021” skaitymai. Panevėžiečius eilėmis džiugins poetė iš Kroatijos Marija Dejanović, vertėja Kristina Tamulevičiūtė, poetė ir literatūros kritikė Lina Buivydavičiūtė, bardas Vygandas Kazlauskas ir poetė Elvyra Pažemeckaitė.

Skaitymai vyks:

12 val. Lietuvos aklųjų bibliotekos Panevėžio filiale (Staniūnų g. 66)
15 val. „Po Ministro ąžuolu“ Juozo Urbšio tėviškės sodyboje (Zaosės vnk., Čiūrų km., Panevėžio r.). Vyks autobusas*
18 val. Bistrampolio dvare (Kučių k., Panevėžio r.)

*Autobusas vyks nuo Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos pagrindinių durų (Respublikos g. 14) 14 val. į Juozo Urbšio tėviškę, iš ten – 17.30 val. į Panevėžį. Norintieji vykti autobusu registruojami bibliotekos registratūroje iki liepos 8 d. 12 val. Kaina 4 eurai asmeniui. Iš viso yra 22 vietos.

Tarptautinis festivalis „Poezijos pavasaris“ yra iškiliausias kasmetinis literatūrinis renginys Lietuvoje, buriantis poezijos mylėtojus nuo 1965 m. Dėl karantino ribojimų festivalio renginiai persikėlė į vasarą. Organizatoriai šių metų festivalį apibūdina kaip atvirą, vasarišką ir ryškų. Jame poezijos gerbėjų lauks gyvi ir virtualūs susitikimai su rašytojais, poezijos skaitymai, koncertai ir kt. Džiaugiamės, kad šventinis poezijos siautulys nepalenks Panevėžio ir jo apylinkių.

Daugiau apie „Poezijos pavasario 2021“ renginius skaitykite Lietuvos rašytojų sąjungos svetainėje ir  festivalio „Facebook“ paskyroje.

Kviečiame dalyvauti ir pasisemti vasariškos „Poezijos pavasario 2021“ nuotaikos!

Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba, „Poezijos pavasario 2021“ organizatoriai – Lietuvos rašytojų sąjunga ir Rašytojų klubas. 

LKT_Logotipas

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.