Bibliotekos dovana Anykščiams – suskaitmeninti leidiniai

Anykščiai

Paskutinį liepos savaitgalį žaliąja Lietuvos viršūne tituluojami Anykščiai švenčia miesto gimtadienį. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka džiaugiasi galėdama šia proga padovanoti miestui vertingą dovaną – skaitmenintus didingą miesto praeitį liudijančius leidinius.

Turistų pamėgti Anykščiai yra visokeriopai turtingas kraštas. Įspūdingos gamtos apsuptyje čia verda aktyvus rekreacinis ir kultūrinis gyvenimas. Miesto svečius vilioja pasivaikščiojimas Lajų taku, slidinėjimo ir dviračių trasos, etnografiniai muziejai ir kita. Besidomintys literatūra šį kraštą žino kaip Lietuvos literatūros grandų – Jono Biliūno, Antano Baranausko, Antano Žukausko-Vienuolio ir kitų – gimtinę.

Turtingą miesto istoriją pasakoja ne tik muziejai ar paminklai, bet ir leidiniai. Džiaugiamės, kad mūsų biblioteka galėjo prisidėti prie raštinio palikimo skaitmeninimo darbų. Bitės bibliotekos Kultūros paveldo tyrinėjimo ir skaitmeninimo skyrius atliko kai kurių miesto laikraščių, bibliotekininkų atsiminimų, etnografinių rinkinių ir kt. skaitmeninimo darbus. 

Vienas naujausių darbų – Anykščių laikraščio „Kolektyvinis darbas“ 1962–1963 m. laidos skaitmeninimas. Minint miesto šventę, kviečiame mintimis paklajoti po šio krašto praeitį.