Virtualus knygos pristatymas ir edukacinės dirbtuvės Zarasuose

edukacija-zarasai

Birželio 10 dieną Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos 3 c klasės mokiniai su knygos „Vilko ašara“ autore susitiko virtualiai. Rasa Bačiulienė, Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto Užsienio kalbų tyrimo katedros tyrėja, dideliame TV ekrane šypsojosi vaikams, pristatydama savo knygą. „Vilko ašarą“ visai neseniai išleido VšĮ „Pamėginčius“, o iliustravo jaunoji menininkė Emilija Čypaitė iš Dusetų.

Knygoje „Vilko ašara. Patarlės, priežodžiai, palyginimai ir posakiai“ – lietuvių patarlės, priežodžiai, palyginimai ir posakiai, kurių pagrindinis veikėjas yra vilkas. Kiekvienos patarlės reikšmė yra paaiškinta, patarlės papildytos variantais, pateikti tiesioginiai ir netiesioginiai atitikmenys anglų kalba. Ši knyga puikiai tinka ne tik mokantis gražiai kalbėti lietuvių kalba, bet ir geidaujantiems turtinti anglų kalbos žinias. Pasak knygos autorės, vilkas gana gudrus gyvūnas, tad ir patarlėmis dažnai perteikiamas gudrumas, suktumas, apgaulė, veidmainystė. Vilko įvaizdis pasirenkamas kalbant apie nepasotinamą alkį, ėdrumą, godumą, taip pat įsisenėjusius blogus įpročius, piktumą ir tinginystę. Tačiau vilkas pasitelkiamas ir apibūdinant patyrusį, protingą žmogų.

Po knygos pristatymo R. Bačiulienė moksleivius pakvietė į edukacines dirbtuves, kur „Kahoot“ platformoje laukė jos sukurtas patarlių žaidimas-viktorina. Lenktyniavimo azartas įtraukė visus dalyvius, bet į geriausiųjų trejetuką galiausiai išsiveržė mergaitės.

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

LKT_Logotipas