Donato Katkaus atsiminimų knygos sutiktuvės regiono bibliotekose

Vaizdas be pavadinimo

Įgyvendindama projekto „Literatūros ir kino dienos XII“ veiklas Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka birželio mėnesį keturiose Panevėžio regiono bibliotekose rengia dirigento, profesoriaus Donato Katkaus atsiminimų knygos „Užrašai iš Rokantiškių“ pristatymų renginius.

Renginiuose su žiūrovais dalyvaus dirigentas, altininkas, muzikos kritikas ir LMTA profesorius Donatas Katkus ir knygos sudarytoja muzikos kritikė, radijo programos „LRT klasika“ vyresnioji redaktorė Rasa Murauskaitė. Renginius ves G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos kultūros renginių organizatorė, poetė Elvyra Pažemeckaitė.

„Kaip papasakoti vieno gyvenimo istoriją? Tą, kurios pradžią gaubia paslaptis, tą, kurioje netrūko sukrėtimų, santvarkų pokyčių ir nepamirštamų susitikimų, lydimų neblėstančio noro kurti. Maestro Donato Katkaus gyvenimas – tarsi svarbiausių daugiau nei pusės amžiaus Lietuvos ir kultūros istorijos įvykių peizažas. Valstybinio Vilniaus kvarteto ir šv. Kristoforo kamerinio orkestro įkūrėjas, dirigentas, muzikologas ir tiesiog – puikus istorijų pasakotojas vienaip ar kitaip atsidurdavo ten, kur apie esminius istorinius poslinkius diskutuodavo intelektualai, virė intrigos, gimė kūriniai, keitę ir formavę istoriją, būrėsi draugijos, o muzika į dangų kilo oro balionais,“ rašoma knygos anotacijoje.   

„Užrašai iš Rokantiškių“ – įspūdžių, nutikimų, prisiminimų, nuotrupų, fragmentų, kurie buvo ir yra svarbūs Donatui Katkui, rinkinys. Knyga rekomenduojama visiems, kurie domisi muzikos ir kultūriniu pasauliu, žymių žmonių gyvenimu, Lietuvos istorija, bei kūrėjų padėtimi įvairiais jos etapais. Tai atvira, autentiška ir jaudinanti retrospektyva.

Renginiai Panevėžio regiono bibliotekose:

Birželio 8 d. 15 val. Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešojoje bibliotekoje (Radvilos g. 3, Biržai).
Birželio 8 d. 17.30 val. Pasvalio Mariaus Katiliškio viešojoje bibliotekoje (Vytauto Didžiojo a. 7, Pasvalys).
Birželio 15 d. 15.00 val. Kupiškio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje (Krantinės g. 24, Kupiškis).
Birželio 15 d. 17.15 val. Panevėžio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje (Beržų g. 50, Panevėžys).

Susitikimų metu bus galima įsigyti pristatomą knygą.


Projektą „Literatūros ir kino dienos XII“ remia:

LKT_Logotipas 

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *