Dirbtuvės su Laurynu Katkumi „Poezija – seniausias pasaulyje hiphopas“

ignalina-projektas

Prabėgo pirmosios Ignalinos bibliotekos projekto „Kūrybinio rašymo dirbtuvės jaunimui „Pasakoja tekstai“ dirbtuvės su Laurynu Katkumi „Poezija – seniausias pasaulyje hiphopas“. Laurynas Katkus – rašytojas, eseistas, vertėjas, verčiantis grožinę ir humanitarinę literatūrą iš vokiečių, anglų, rusų ir ispanų kalbų.  Su jaunimu jis diskutavo apie kūrybą, literatūrą ir, žinoma, poeziją, kuri reikalauja ir kūrybingo skaitymo. Aptarta kaip rašyti kūrybiškiau, įtaigiau ar sklandžiau. L. Katkus poeziją prilygino muzikai jis sakė, kad poezija negali sustoti vietoje, ji kinta.  Dar poezija – tarsi suglaudinti zip failai, kuriuos reikia  išskleisti.

Dirbtuvėse buvo nagrinėjami Dovydo Grajausko, Nijolės Miliauskaitės, Maironio, kitų autorių eilėraščiai, taip peržvelgti populiarių dainų „Mažulė“ (Antikvariniai Kašpirovskio dantys)  ir „Muzika, kuri saugo“ (G&G Sindikatas) tekstai. Kūrybinių dirbtuvių dalyviai tekstuose  ieškojo ritmo, nagrinėjo rimus, pasikartojimus, žodžių sutapimus ir kt.

Kūrybinio rašymo dirbtuvės ne tik puikus bendravimo, eksperimentavimo būdas, bet kartu ir saviraiškos galimybių platforma. 

Projektą dalinai finansuoja Kultūros taryba. Projekto partneriai Visagino viešoji biblioteka, Zarasų viešoji biblioteka, Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka, VšĮ „Meno bangos“, VšĮ „Mūsų Ignalina“, laikraščiai „Zarasų kraštas“, „Utenis“, UAB leidykla „Jotema“, Aukštaitijos nacionalinis parkas.

Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija